Не вірте умовам договору

Мною було укладено два договори: Моя перемога, який взагалі не передбачає продовження терміну дії у відділенні банку, інший онлайн. В обох договорах було написано дата поверненняиє 05 травня 2026 року на рахунок, який зазначено в договорі. В онлайн додатку банку теж було зазначено дату повернення 05 травня 2026 року. При цьому в мене є аналогічний досвід з банком ПУМБ, де я отримав зазначену суму в договорі вже вранці до початку робочого дня. Тут, коли вже робочий день закінчувався, я звернувся до підтримки банку через месенджер і, як виявилося дата повернення не є датою повернення на рахунок, а датою повернення на рахунок є наступний за датою повернення день. Ото закручено, то ж то. Про це як зрозумів написано не в заяві договорі, а десь в типовому договорі. При чому це зроблено на випадок якщо клієнт не захоче продовження договору. Щоб він міг отримати в касі банку гроші, а якщо захоче, то договір був би продовжений. Нібито за логічними діями банку стоїть бездумно слідування стандартним процедурам, які не мали застосовуватися саме до моїх договорів. Перший взагалі не передбачає можливість продовження, а тому немає потреби чекати добу на рішення клієнта, а інший оформлений онлайн і не логічно вимагати від клієнта візиту до відділення. Здається всі банки навпаки намагатися розвивати онлайн процедури, то навіщо дозволяти оформлення онлайн, а для повернення чекати візиту? Тож сподіваюсь, що Ощадбанк, який значно змінив свої процедури, чим полегшив роботу з клієнтами, доопрацює деякі технологічні моменти, а не буде застосовувати один стандарт до усіх операцій.

vadymbanker
vadymbanker