30 жовтня 2025 року я звернулася у відділення Ощадбанку у місті Костопіль, Рівненської області по вул. Данила Галицького, 2, для того щоб забрати залишок коштів на рахунку, відключити смс-інформування та закрити всі наявні рахунки у цьому банку.
Це відділення банку працює до 17.30. Я прийшла о 17.00, на що працівник каси мені сказала приходьте завтра, бо в нас кінець робочого дня! У цьому відділенні є 4 каси, з клієнтів біля кас була лише я, тобто черги не було! Поясніть, як це називається взагалі? Якщо до закриття лишилося 30 хвилин, то можна не працювати чи як? Я нікуди не пішла і надала касиру паспорт та картку для зняття коштів. Касир відмовилася брати її і пробувати зняти, оскільки термін її дії вийшов. Мене відправили до спеціаліста. Я знов розказала все, що мені треба. Спеціаліст поспілкувалася з кимось по телефону і відправила мене назад до тієї ж каси з тією ж самою карточкою для зняття коштів. Тоді касир все ж таки не полінувалась і взяла мою прострочену карточку і кошти знялися саме з цієї простроченої карточки.
Питання Чому касир полінувалася просто взяти в руки і спробувати зняти з цієї карточки мої кошти з першого разу лишається відкритим!
Далі я пішла до спеціаліста і сказала, що я хочу відключити СМС від інформування і закрити наявні діючі картки, рахунки що є у Ощадбанку. Спеціаліст зробила наче всі необхідні дії, мені прийшло повідомлення, що в мене СМС інформування відключено і вона сказала що мої картки рахунки уже закриті. На цьому я і пішла з відділення Ощадбанку.
01 грудня 2025 року мені приходить повідомлення від Ощадбанку, що я їм заборгувала 12 грн 3 копійки по такому-то рахунку і я маю їх сплатити до 20 грудня 2025 року. Питання: Як я можу бути винна щось Ощадбанку, якщо мої рахунки мали бути закриті ще 30 жовтня на хвилиночку???
Після отримання повідомлення Я подзвонила на гарячу лінію Ощадбанку де мені консультант сказала, що в мене є наявний відкритий зарплатний рахунок який мені відкрили у березні місяці 25-го року. Яким чином мені його відкрили я не знаю оскільки я звільнилася з роботи з якої мені перераховувались кошти на рахунок Ощадбанк на початку лютого 25-го року.
Консультант на гарячій лінії сказала, що нічим мені більше не може допомогти і мені знову потрібно звертатися у відділення Ощадбанку. 03 грудня 2025 року Я пішла у відділення Ощадбанку, розказала про дану ситуацію і запитала Чому в мене не закриті рахунки, Як це так може бути?
За кілька хвилин працівник Ощадбанку запросила мене в кабінет до керуючої даного відділення, хоча я цього не просила, а чекала чергу до спеціаліста, щоб нарешті закрити той злощасний рахунок. І тут почався справжній Треш! керуюча даного відділення Ощадбанку неадекватна зверхня особа, яка не вміє спілкуватися з клієнтами! Навіть не вислухавши мене, а певно ґрунтуючись на словах працівника банку з яким я попередньо розмовляла, вона накинулася на мене, що такого не може бути, що в них все прозоро що я «нічого не розумію» (там були інші слова і багато) Але ж факти говорять самі за себе — рахунок не закритий, смс інформування не відключене! При всіх моїх спробах поспілкуватися адекватно і толерантно, вона мене перебивала, на питання які я намагалася поставити, вона не дала жодної відповіді, послухати всі мої пояснення, те що мені сказали консультанти на гарячій лінії, а також дивитися на повідомлення які мені проходять вона відмовилася. Тоді я вирішила що не варто марнувати свій час на цей її наказовий монолог і пішла до спеціаліста.
До слова також мене здивувала обстановка робочого місця керуючої: на столі один монітор який не підключений ні до чого, тому що жоден кабель з нього не стирчав, жодного документа чи будь-якого папірця хоча би для вигляду робочого столу не було просто чистий стіл. Правда на ньому не було пилу, мабуть один хто працює гарно у цьому відділенні це техпрацівник оскільки Там дійсно чисто.
Я повернулась до спеціаліста і ми почали довго і нудно виясняти з нею та одночасно з гарячою лінією, що то в мене за рахунок яким чином він був відкритий і чого не був закритий ще 30 жовтня коли я приходила вперше, а також чому мені виставили борг і багато всього іншого
Здавалося б наче вже все вияснили, я заплатила свій борг за смс інформування, і щодо оплати, до речі, я була змушена розрахуватися готівкою, бо картою мені заборонили заплатити.
Спеціаліст мені сказала що мій рахунок який мав бути ще закритий місяць назад уже точно закритий і мені більше немає про що хвилюватись, І нарешті я розпрощалася з ощадбанком.
Сьогодні 29 січня 2026 року і мені знову приходить повідомлення від Ощадбанку, рекламне повідомлення! Яким чином до мене знову приходять повідомлення якщо в мене всі рахунки закриті СМС інформування відключене?
В черговий раз я телефоную на гарячу лінію де представник Ощадбанку якого звати Олег з внутрішнім номером 5926 мені розказує що в мене відкритий рахунок в Ощадбанку і тому мені як клієнту приходять повідомлення. Олег не може відповісти на жодне моє питання, НА ЖОДНЕ! Бе-ме це вся відповідь! все що працівник Олег може сказати це зверніться до відділення
Я певно разів п’ять йому розповідала по колу всю ситуацію яка зі мною відбувається з 30 жовтня і таки його змусила хоч щось передивитися у своїй базі по моєму питанню, на що він сказав що мій рахунок готується до закриття і боргів по цьому рахунку станом на сьогодні у мене НЕМАЄ. То якого смутку в мене той рахунок досі відкритий? Чому я знов маю іти і тратити свій час та нерви? Що це за чергові мутки, Не шановний ОЩАДБАНК???

29 січня 2026, 16:53
У більшості укрбанків каси працють на 30 хвилин меньше, чим час роботи відділення.

В Ощадбанку мого міста офіційний режим роботи наступний:

Пн-Пт: 08:00 -17:00, (каса: 08:00—16:30)

Тому не дивно, що каса закрилась в 17:00 а відділення працює до 17:30

Невже так важко ознайомитись з режимом роботи та нічого не вигадувати.
Olia Olia
Olia Olia
29 січня 2026, 20:14
А ви певно вже встигли сходити до вказаного відділення і подивитися графік роботи і банку і кас)) А все решта вас певно не бентежить, якщо звернули увагу лише на графік роботи
29 січня 2026, 21:18
Бачу що інтернетом досі не навчились користуватись…

Курс валют в Ощадбанку

Курс валют в Ощадбанку

Головна / Банки України 🏦 / Ощадбанк 💰 / Відгуки про Ощадбанку 📝 / Скарга на «роботу» відділення у місті Костопіль, Рівненської області по вул. Данила Галицького, 2 та гарячої лінії Ощадбанку