ВХІД
Повернутися

«Ощадбанк» самий ненадійний банк,по кібербезпеці!

Ingor72 27 березня 2025, 19:09
25.03.2025 року.Вирішив, я на своє нещастя скростатися чат-ботом «Ощадбанку» у телеграм, щеб зменьшити нав’язаний банком кредитний ліміт.До, прикладу у «Приват банку«це можливо зробити, з додатку Приват24, без проблем.А, той виявися, підробним, точнією копією орігинально! Що, свідчить, про те, що їх робила одна людина! Після, відкриття цього чат боту, мені з цього чат-боту затефонував чоловік який представився працівником «Ощадбанку», та сказав, що мені треба для авторізації особи прейти по ссилці.Я, балван, його послухав, та і перейшов, а то виявилась ссилка на програму віддаленго доступу TeamViewer QuikSupport.І, цей чоловік, сказав що, буцім то, за допомогою ціеї программи банк индефікує кліентів у телеграмм.Та, почали приходти СМС, с кодами.СМС, були з офіційним логотипом «Ощадбаку».Через, ці коди він отримав доспуп до додатку «Ощад24», якоби з метою індефікації особи.Через, декілька хвелин я зрозумів, що це щахрай, але було за пізно! Було, дві транзакції, на сумму 29,000 та 15700 грн.Та, що саме дивне без відсотків за перказ! Декілька фактів, кажуть що «ноги» ростуть від, або діючих, або бувших працівників «Ощадбанку».Які, знайомі з кібер структурою банку! Це, одним побічним доказом, що тут не без знайомих з кібер структурою банку необійшлось, що після ціеї події повідомленя, справжне прийшло в цей чат-бот! Можливо, хто токож, постраждав прохання написати мені на пошту :koton72@ukr.net

27 березня 2025, 20:01
Я могу сказать только одно иногда пользуйся мозгом своим; делай исключения.

Ты знаешь: 1) все боты в телеграмме от официальных банков и организаций имеют синюю галочку рядом с названием, если ее нет это обычные мошенники.

2) У ощада снятие или перевод КРЕДИТНЫХ денежных средств согласно тарифов банка без дополнительных комиссий.

Единственное что я могу тебе пожелать используй глаза и иногда мозг.
Я понимаю что после 50 не хочется особенно думать, но давай я верю в тебя, иначе сегодня потеряешь 50к а потом и что-то покрупней.

27 березня 2025, 21:40
Так,история имела продолжеие!Этот,бот снова вылез в телеграмм,он отличается от оригинала немного внутреней анимацией!Чуть,«поигрался» и посыпались званки с кодами доступа!Снасчала с оригинального номера:044 3630133,а потом с 0443500133…А,баран,это понятно!Но,банк,или сотрудники банка стоят,за этими разводами 100 процентов!Но,ничего я,модераторов телеграмм завалю жалобами на этот бот!Не,деньгами,так хоть морально получу сатисфакцию!
27 березня 2025, 22:31
Создать в телеге любой бот я сам могу за 1 минуту,
сделать логотип ощада, береш из интернета, телега на то и телега, одних ботов забанишь, другие появяться, тут дело только в твоей внимательности.
27 березня 2025, 21:07
В,том и суть,боты,били как,две капли воды!И дизай,абсольно идентичный!К,то муже на это бот,пришло сообщение о блокировке карты!Сечас,в телеграмм,снова появился этот бот!Он,различается только слегка изменненым дезайном и имеет идетичную 1 к 1 анимацию!Ви,меня хоть убейте,но «ноги» растут из самого «Ощадбанка»,Таких,случаев с «Приватбанковм» я неслышал!А,что касается «Ощада» то их море!Плюс,проблема в навязывании банком,кредитных лемитов,которые нельзя изменить в приложени,чего нет у Привата!
28 березня 2025, 17:35
Ingor72,я теж попала на шахраїв,але не в Ощадбанку,а на фейковому чат -боті у Телеграм,коли я це запідозріла,то відмовилася їм показувати всю інформацію по картці,можете подивитися,як ці спочатку чемні «робітники банку»,а потім знахабнілі гопники мені відповіли. https://www.vidhuk.ua/uk/oschadbank.html#fancybox-button-gallery-5 .І не перекладайте безпідставне звинувачення на банк,в цій ситуації винні тільки Ви.Дійсний бот Ощадбанку можна побачити на офіційному сайті банку https://telegram.me/Oschadbot .Сам Ощадбанк до цього фейкового сайту в Телеграм не має ніякого відношення,і банк туди НІЧОГО не зливає.
28 березня 2025, 17:43
Ingor72, Якщо там не відкриється моє фото можна побачити тут https://ru.paste.pics/T2MNH.До речі я стикнулася з цим ботом ще у 2021 році, як бачите він і досі розводить людей, але цим займається поліція, а не банк. https://www.vidhuk.ua/oschadbank/review-1519152
28 березня 2025, 18:40
Так я в кібер поліцію також подав!Але,я вважаю до цього причетні,або діючі,або бувші працівники банку,які відповідають за кібербезнеку банку!В,нас в регіоні,немало людей постраждало саме в «Ощаді».Навіть,одна жінка офіер поліції в минулому!Я,тільки ствержую,що ці боти робила,одна людина!Що,поліція досі,з 2021 року,нічого не може,а скіріш за все,не хоче цьому покласти край,бо «кришують»,а великі цабе майють з того зиск!
28 березня 2025, 18:42
Особисте,прохання,якщо знайдете цей,бот в телеграам,то будь ласка скиньте на нього скаргу,а потім заблокуте на видаліть с телефона!
31 березня 2025, 6:41
19036256 Уменя код свв код никто не срашивал.Роззули через прямой вход в приложеие.А,смс были с официальным дизайном «Ощад»!В,том то и суть!Фишинг 99 уровня!Поэтому,вызывает подозрения,в личном интересе нечесных людей,кторые знакомы с кибреструктурой банка!
29 березня 2025, 8:56
Я,з себе провинни,не изнімаю!4600 преший платіж,потягну!Не,кретичні кошти!Але,мені цей банк,нав'язав працедавець,10 років в «Приватбакі» жодного подіного інцедента не зким з моїх колег не трапись!По,друге,сумму кредиту мені нав’язали ніхто,по сумму навіть не запитав!По трете,у додатку «Ощад» сумму кредите неможтво зменьшити як в «Приват24» до прикладу!Четверте ,банк державний,а значить все,що коїця в банку,за те несе відповідальність ДЕРЖАВА,хоть ї побічно!Ми,тут з колегами продим,такий собі «флеш-моб«фейковий додаток,»Ощаду» у телеграмм завалюем кожного дня,скаргами на нього модератору.Ще,хочу зняти ролік де,поясню людям,як їх відрізнити,та розміщу на ютуб,та тік-ток…А,кредит я ми з моїм сином сплатемо,віз з 2022 року у ЗСУ!Мав,кантузію довго лікувався,зараз Харьвський напрямок…
31 березня 2025, 4:43
Подобное с 2020 года. Увы, обновление телеграм которое запрещало бы создавать клоны ботов банков так и не было реализовано. Бот могут заблокировать, но ничего не стоит создать новый, а автоматической блокировки по названию до сих пор нет
31 березня 2025, 6:35
Удалось,это гадость заблокировать!С друзьями и знакомыми провели небольшой «флешмоб».Удалось собрать примерно около 20 жалоб.Потом,еще хочу снять ролик,с иструциями,как эту нечесть блокировать!Размещу в тик-ток и ютуб…И,дальше буду следить за появлеием этой заразы!Они,мне такой личный мотив дали,что мне энтузиазма на борьбу с этой гадостью до гороба хватиит!
1 квітня 2025, 2:56
Молодец, уважениез. Закидывание жалобами эпомогает заблокировать бот. Хоть бы запретили создавать новых.
3 квітня 2025, 6:53
У, меня до гроба, есть стимул этим заниматся! Оказалось, на проверку, що достаточно 10−15 жалоб и эту, заразу сразу блокируют! А, там было более 5 000 подписчиков! На, моем счету, уже 2 заболикированых бота, клона «Ощадбанка»! Дальше, буду этим заниматся, интерес, у меня глубокр личный, и мне его до моей кончины хватит!
5 квітня 2025, 8:23
SergeyNina Уже,4 бота колона «Ощадбанка «заблокировао!Игра пошла!Я их в покое не оставлю!Мощенники новый уже создали!Но,ничего работаем над забрасиванием жалоба очередной «заразы»!

Курс валют в Ощадбанку

Курс валют в Ощадбанку

Головна / Банки України 🏦 / Ощадбанк 💰 / Відгуки про Ощадбанку 📝 / «Ощадбанк» самий ненадійний банк,по кібербезпеці!