Мінфін - Курси валют України

Збентежений по***змом

Mykhailo Stepanov 15 січня 2025, 18:10
Сьогодні, через мессенджер, звернувся до мене друг який зараз в ЗСУ і попросив термінову перерахувати йому сумму еквіваленту 500 у.о. Я засумнівався і перетелефонував йому. Виявилось це прохання від шахраїв. Звернувся в коллцентр банку, думав надам номер карти шахраїв, щоб банк щось вдіяв. Але мені порадили звернутись в поліцію. Вирішив скаргу зареєструвати на бездіяльність і потурання шахрайским діям- відмовили! Протестив свій банк щоб вони зробили в такій ситуації. Мені сказали: надайте всю інформацію (в данному випадку це номер карти) ми передамо у відповідну службу для реагування. От виникає питання чому в одній країні, в одному правовому полі такі різні реакції? Чому ОЩАДБАНК потурає шахраям? Може в долі? ТОж краще триматись від цього банку подалі і друзям передати.

15 січня 2025, 18:12
В «іншому» банку в результаті Вам би відповіли, що нічого вони не знайшли і дали б у кращому випадку шаблон для оформлення зави до кіберполіції :)
15 січня 2025, 19:11
Яка гарантія що шахрай не Ви?
SergeyNina
SergeyNina
15 січня 2025, 23:09
Потому что нормальный банк сразу передаёт в СБ и те если видят неладное делают проверку. А у ощад все только через полицию
16 січня 2025, 12:24
А что в описании неладного? И что должна была увидеть СБ, если даже перевода денег не было? А вот западло кому-то такой жалобой запросто можно сделать.
Mykhailo Stepanov
Mykhailo Stepanov
17 січня 2025, 17:47
Яким чином можна зробити западло? СБ перевіряє за номером картки отримувача і все. Я намагаюсь привернути увагу до шахрая, гаю час на дзвінок в банк, написання відгука, турбуюсь про безпеку і чистоту фінансового простору, а недолугий нік, на відміну від мого справжнєього прізвище, ставить мої намагання під сумнів. Може мої дії шкодять твоїй діяльності?
20 січня 2025, 16:51
Де можна подивитися на твої документи, щоб пересвідчитися в спражності прізвища? Без цього це такий самий «недолугий нік». А западло може бути в тому, що таким стукачеством можна займатися по відношенню до будь кого. І тому це справа поліції розбиратися хто і кого. Банк не повинен розбиратися в тому, хто кого кинув, якщо людина добровільно щось кудись переказала. В твоєму випадку взагалі переказу не було.
23 січня 2025, 10:13
Що семи підозріле в цій історії це те що щоб відправити прохання в месенджері потрібно користуватися телефоном товариша в крайньому випадку сімкою і знати кому надсилати, а те що йому вдалося перетелефонувати товаришу говорить про те що телефон не був вкраденим. Звідси питання то хто ж все-таки шахрай?
Гой Иванович под солями
Гой Иванович под солями
17 січня 2025, 21:40
Що за суета за 500 у.е?!?