Довгождано, і як завжди нами з вами очікувалося, неочікувано
Вже десь більше ніж два роки не міг відновити доступ до свого банкінгу, оскільки мій фінансовий номер телефону було безповоротно втрачено, живу вже 5 з гаком років за кордоном. Десь рік тому я намагався вирішити цю проблему через гарячу лінію. Вердикт був один — вам слід сунути до банківського відділення і вже там міняти номер. І от сьогодні я знову-таки вирішив випробувати Фортуну. Виявляється можна тепер змінити свій фінансовий номер телефону дистанційно, але для цього треба УВАГА, з нового мобільного українського номера подзвонити, подати свій старий номер телефону та номер останньої діючої платіжної карти. Після цього назначити веб-дзвінок. Вердикт: добре що Вам дійшло, що жорна вашої бюрократій мелють. Гадство в іншому: чому такий за своїм мірилом банк не зміг продумати альтернативні методи для відновлення доступу до інтернет-банкінгу та чому з таким запізненням? Оцей фінансовий номер — в Україні нажаль нема обов’язкової прив’язки номера телефону до паспорта чи прав на керування автомобілем чи там наприклад ДІЇ, чи та ж ДІЯ для входу в банкінг. Вони що, не усвідомлюють, що теоретично номер телефону могли перевипустити і, прости господи, вкрасти у мене доступ до банківського додатка. Що взагалі за мода прив’язувати все до одного номера телефону? Даю одну зірочку для веб-дзвінка та консультанта, що виявився приємним порадником, одну зірочку для системи з призначення відеодзвінка, одну зірочку за сам відеодзвінок як спосіб вирішити проблему, мінус зірочка за дурнувату систему входу що вертиться довколо фінансового номера телефону і процедури його заміни та мінус за відсутність входу за допомогою ДІЇ чи наприклад електронної пошти, котру теж можна було б зазначити в середині додатка як спосіб для подальшого призначення того ж відеодзвінка та контактування з банком. Тож, отримуєте від мене твердий трояк: банк живий, його система діє без перебоїв, проте архаїзми та брак альтернатив і повільне достосування до потреб (не мене єдиного) клієнтів, залишають бажати кращого. Це цікава та масивна структура, що має всі шанси на розвиток та адаптацію до нових реалій, проте повинна боротися з викликами, що несе з собою прогрес у агресивніший та своєчасніший спосіб.
- Kuznetsov123
- 28 листопада 2024, 21:20
Це дійсно коментар НЕ ПРО ЩО, тому що будь кого завжди можна звинівати, А чому не раніше. По суті можна зараз звинуватити, А чому не здійснена можливість в автоматичному режимі змінити фінансовий номер чи розблокувати особистий кабінет чи зняти ліміт чи розблокувати картку УВАГА — за допомогою ДіяПідпис тобто біометричного внутрішнього чи закордонного паспорту? ДіяПідпис працію як система розпізнавання обличчя, цю можливість використовує даже, звіняйте, Пенсійний фонд. А банк неможе. Чи не хоче?
- hesoyammer
- 29 листопада 2024, 18:56
Апдейт: система дурнувата, банк має застарілі механізми та алгоритми. Коротко кажучи, було б божественно інтегрувати банківські рахунки клієнтів Ощадбанку в систему Приватбанку та закрити це породження совка під назвою Ощадбанк к чортовій матері. Я мусив відкривати новий рахунок за допомогою ДІЇ, щоб актуалізувати свої дані та змінити свій фінансовий номер телефону, оскільки їм влом було перевірити мої дані через ДІЮ. Навіщо державі два ідентичних за своїм призначенням та функцією банки, що мають розгалуджену і дуже часто дублюючу функцію, а також стадо непрогресивних і малорухливих бюрократів в усій вертикалі менеджменту цього неоковирного монстра?
Курс валют в Ощадбанку