Не можливо закрити у рахунок, за який потрібно сплачувати щомісячний платіж
- SergeyNina
- 26 листопада 2024, 23:14
Тут нет представителей ощадбанка.
Пишите в нбу.Может они что-то сделают. Судя по тому что проблеме более двух лет то скорее всего ничего
Курс валют в Ощадбанку
А ще один — це іменна зарплатна картка, у якої вийшов термін дійсності, але по закону поки військовий час, то вона вважається дійсною на території України. Хочу наголосити на тому, що даною картою моя мати не може розплачуватися за межами України, оскільки її термін дійсності вийшов і її не приймають термінали. Тобто навіть якщо би хотілося — то в нашій ситуації картою не можливо користуватися.
За цю іменну карту Ощадбанк щомісяця списує по 75 грн за обслуговування і ще додатково 15 грн за «смс інформування». Місячний платіж складає 90 грн, а річний, перепрошую, 1080 грн.
Коли ми звернулися на гарячу лінію до Ощадбанку. Нам порадили: приїхати в Україну та закрити у відділені, в якому відкривали наявні рахунки. На жаль, такої можливості в моєї мами не має. Тоді мені порадили, щоб моя мама поїхала у консульство і виготивила там довіреність на особу, яка буде мати можливість піти в банк і вживу закрити ці рахунки. Зрозуміло, що даний варіант є досить складним і потребує значних фінансових вкладень через певні фактори, а також тривалого часу.
Підкажіть, будь ласка, чому, зважаючи на ситуацію у країні: війну і всі її наслідки, у тому числі величезну кількість впо — настільки складно закрити у вашому банку рахунок?
Недавно ще отримала повідомлення про те, що цитую «відтепер» якщо є заборгованість за користування картою, то з кредитного рахунку можуть списуватися кошти. Повідомлення датоване 06.09.2024
Наскільки розумію, зважаючи на нововведення з 06.09.2024 такі ситуації, які склалися в моєї мами через війну не поодинокі і для Ощадбанку — це просто спосіб заробити.
При чому хочу ще наголосити на тому, що кредитними коштами — жодного разу не користувалися і цей рахунок відкрили у банку під час відкриття іменної карти, не повідомляючи про це клієнтку. Вона дізналася про це по факту. Дана ситуація свідчить ще й про некомпетентність ваших працівників.
Хотілося би отримати пояснення: чому так складно закрити рахунок у вашому банку? Мені справді не зрозуміло, які існують об'єктивні причини і чому в інших банках ця процедура є звичайним ділом, яке можна зробити онлайн у додатку або на сайті.
Однозначно, користуватися Ощадом у будь-яких банківських операціях і своїх фінансових справах не буду. Так само як і не пораджу нікому іншому працювати з вашим банком. Банк без ніяких цінностей і політики.