Прихована інформація про комісії
- 3 березня 2023, 13:31
Каким образом было зачисление, p2p по номеру карты, swift, либо перевод через платежные системы (western union и т. д.)?
Скоріш за все p2p по номеру карти, ніяких інших даних я не надавав людині яка надсилала гроші.
- 3 березня 2023, 21:22
Страна отправления валюты?
Мав бути з Великобританії, але в назві переказу є слово MALTA, підозрюю звідти і був переказ
- 5 березня 2023, 9:50
Соответственно отправили евро, не доллар, очень повезло что Ощад пропустил и конвертировал, транскордонные платежи Банк имеет права отклонять, когда не сходятся валюты отправления и счета получения . Лучше пусть отправляют swift. Либо именно евро.
Ні, переказ був саме в USD, багато раз отримував аналогічні на Приват і ПУМб.
І техпідтримка підтвердила що переказ в USD, але навіщо його конвертувати через EUR і де розміщена інформація про це — не могли відповісти
- 5 березня 2023, 16:13
Я получал долл по номеру карты, зачислены именно долл были, с Казахстана.
Дивно. В мене в квитанції конректно пише що зараховано 300$ і нижче комісія 5$ (1% комісії вернули, 1% взяли, решту — конвертаційі втрати), підсумок — 295$
Щоб уникнути таких проблем, краще щоб відправляли переказ по системах переказів, наприклад, Western Union або інші. Отримання такого переказу на карту в особистому кабінеті здійснюється швидко і без всяких комісій.
Курс валют в Ощадбанку
На днях оформив в Ощадбанку карту «Моя Карта» в USD.
Інформація на сайті, працівники у відділенні, гаряча лінія, усі мене запевняли що немає жодних комісій щодо поповнення чи зарахування коштів на цю карту.
Мені надсилають кошти в розмірі 300 USD і комісія знімається — 11 USD :) Знову мільйон дзвінків на гарячу лінію, просто переключають з оператора на оператора і ніхто не може допомогти.
На наступний день йду у відділення і разом з працівником банку дзвонимо на гарячу лінію. 30 ХВИЛИН переключань і очікування і дізнаємося інформацію що по цій картці Є КОМІСІЯ та ПОДВІЙНА КОНВЕРТАЦІЯ, хоча ніде в тарифах, договорі такої інформації НЕ ВКАЗАНО!
По факту USD переводять в EUR, потім знову в USD, знімають 1% за конвертацію та ще 1% за можливий овердрафт.
Питання до банку — чому ця інформація ніде не вказана? На сайті чітко вказано що:
«Зарахування на рахунок безготівкових коштів у валюті рахуну: не тарифікується»