«Ощадбанк» не виконує умови договору, посилаючись на регламент банку
Курс валют в Ощадбанку
| PLN | 9.7 | 10.4 |
«Ощадбанк», Ваша відповідь неправомірна. Тому що відповідно до ст. 55 Закону України «Про банки та банківську діяльність»: «Відносини банку з клієнтом регулюються законодавством України, нормативно-правовими актами Національного банку України та угодами (договорами) між клієнтом та банком». Законодавець не передбачає регулювання відносин між клієнтом та банком внутрішніми документами банку, або регламентами банку.
Внутрішні документи банку визначають порядок інформування клієнтів. Відповідно до п. 4 Постанови НБУ № 141 «Про затвердження Положення про інформаційне забезпечення банками клієнтів щодо банківських та інших фінансових послуг»: «Банк несе відповідальність за актуальність та достовірність інформації, яка надається під час інформування клієнта». Ваша неправомірна відповідь — це дезінформація. В тій же Постанові НБУ № 141 є попередження: «Внесення банком будь-яких змін до договору банківського вкладу (депозиту) здійснюється лише за згодою клієнта (сторони договору), якщо інше не встановлено законодавством України». Своїми вимогами «Ощадбанк «порушує заборону на односторонню зміну умов укладених договорів банківського вкладу.
В договорі, який укладений між мною та «Ощадбанком», не передбачено наявності незнижуваного залишку. Відповідно до п. 2.2. Постанови Національного банку України № 516 «Про затвердження Положення про порядок здійснення банками України вкладних (депозитних) операцій»: «Додержання письмової форми договору є обов’язковою умовою взаємовідносин між банком та вкладником».
Враховуючи вищенаведене, прошу надати мені правомірну відповідь: «Як примусити «Ощадбанк» виконувати договір?».