Мінфін - Курси валют України

Встановити

Рівень компетенції співробітників залишає бажати кращого

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Проблема вирішена
Roman Tkachov 9 березня 2019, 16:22
Відділення № 10012/07. В уяві співробітників відділення немає інших документів для посвідчення особи, окрім паспорта громадянина України у формі книжки. Положеннями Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні, затвердженою постановою правління НБУ 25.09.2018 № 103, зовсім не володіють. А дарма. Пунктом 143 Інструкції № 103 визначено, що банк (філія, відділення) перед видачею готівки у видаткових касових документах (заява на видачу готівки, видатковий касовий ордер, грошовий чек) перевіряє, зокрема, належність пред'явленого документа — отримувача: серію (за наявності) та номер паспорта громадянина України, найменування органу, що його видав, і дата видачі паспорта (або іншого документа, що посвідчує особу та відповідно до законодавства України може бути використаний на території України для укладання правочинів). Перелік документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, визначений пунктом 1 частини першої статті 13 Закону України «Про єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу та її спеціальний статус». Серед зазначених у цій статті документів тільки посвідчення особи моряка та посвідчення члена екіпажу, що входять до зазначеного переліку, не можуть бути використані на території України для вчинення правочинів (частина друга статті 25 та частина третя статті 26 Закону України «Про єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу та її спеціальний стататус". Тези листа НБУ від 18.04.2017 р. № 50-0006/28329 «Про організацію касової роботи» щодо рекомендацій Національного банка України банкам України оперативно вжити відповідних заходів щодо ознайомлення відповідальних працівників за напрямками роботи щодо зміни законодавства в Україні (про зміни у законодавстві щодо документів, які посвідчують особу клієнта і підтверджують громадянство), напевно, засвоїти в Ощадбанку не в змозі.
Ощадбанк
Відповідь банку
11 березня 2019, 10:48
Добрий день. У своїй діяльності працівники банку керуються законодавчими документами та внутрішньою нормативною базою. А для того, щоб можна було зрозуміти суть звернення, напишіть, будь ласка, деталі ситуації, що сталася з вами у відділенні № 10012/07.

Коментарі - 2

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
9 березня 2019, 17:57
#
А что там у вас в реальности произошло — неужели послали подальше с паспортом в виде ID-карты…
+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
9 березня 2019, 20:07
#
Глава MVX Хроник Ашео ох Тарх. Укрощения карт-ридера.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
Головна / Банки України 🏦 / Ощадбанк 💰 / Відгуки про Ощадбанку 📝 / Рівень компетенції співробітників залишає бажати кращого