Мінфін - Курси валют України

Встановити

Купівля майна в Запоріжському відділені Ощадбанку через електронний аукціон «Прозоро Продажі»

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Проблема вирішена
Morganstenli1 11 січня 2019, 17:11
Майно Ощадбанку- автомобіль лот #9710 виставлявся на аукціоні Прозоро Продажі. Я виграв аукціон давши найвищу цінову пропозицію. Проплатив кошти + комісію за перерахунок у відділенні Ощадбанку. Проте договір купівлі продажу зі мною не підписали аргументуючи відсутністю довіреності на продаж даного майна. Відмовили у підписі договору купівлі продажу вже після огляду автомобіля та купівлі акумулятора до нього в останній день навіть більше в останні 30 хв до завершення терміну підписання даного договору. А саме 22 жовтня 2018р. 23 жовтня мені прийшов лист на електронну адресу, що проплачені кошти мені буцімто готові повернути як помилково надіслані на рахунок з якого я їх відправив. Помилково надіслані кошти тому, що я їх «помилково відправив » а аукціону як і не було зовсім. Добре, думаю я. Напишу скаргу на організатора через електронну торгову систему Прозоро Продажі. І все вирішиться в мою сторону, так як я сумлінно виконав всі умови, то і аукціон не було права відміняти. В скарзі мені відмовили оскільки в ЕТС не має можливості впливати на організатора торгів а саме на Ощадбанк, запропонувавши звернутися в суд. Проконсультувавшись з адвокатами лізнавшись їх розцінки та гарантії виграшу я зрозумів що позов мягко кажучи недоцільний. Тому після роздумів вирішив все ж таки забрати перераховані кошти за неудачну купівлю лоту ( навіть змирився що дані кошти, ощадбанк трактував, як помилково надіслані). 21 грудня я прийшов у відділення, щоб забрати 106767грн. і тут мені повідомляють що я їх забрати не можу, потрібнамоя додаткова заява про розшук даного платежу і рішення про його повернення а те рішення що я отримав електронним листом + продубльоване через рекомендований лист укрпоштою їм мало. Думаю добре, нехай. Мене запевняли що дане рішення буде прийняте протягом декількох днів десь 3-4 робчих дня. Написав я заяву. Проте свої кошти я так і не зміг отримати й досі, а сьогодні 10 січня 2019р. Не говорячи вже про повернення комісії яка була проплачена у відділенні Ощадбанку 1000грн.
Ощадбанк
Відповідь банку
14 січня 2019, 9:39
Добрий день. Приносимо вибачення за ситуацію, що склалалась з Вами. Згідно наданих у заявці даних розглянемо Ваше звернення детальніше та на підставі цього надамо зворотній зв'язок.

Коментарі - 7

+
+1
wman
wman
12 січня 2019, 12:22
#
Пишите Регистрируйте Заяву в милицию полицию: подозрение на мошенничество с аукционом и деньгами.
Пишите подписуйтесь на фейсбук страничка Пышного (хвамилия такая) и там требуйте с него свои
деньги так как Пышный самый главный.
+
0
Morganstenli1
Morganstenli1
24 січня 2019, 18:12
#
Представники Ощадбанку навіть не звязалися зі мною, щоб пояснити ситуацію чому так сталося. Як мені повернути комісію, яку я проплатив в касі Ощадбанку, мене фактично ввели в оману, щоб я проплатив комісію. Шахрайство ст 190-192 ККУ.
+
0
OschadbankUA
OschadbankUA
25 січня 2019, 9:28
#
Добрий день. Згідно вашої заяви кошти, які були надіслані за некоректно наданими реквізитами, були повернені у терміни, передбачені законодавчо.
+
0
Morganstenli1
Morganstenli1
25 січня 2019, 22:13
#
Кошти були відправлені на коректно надані реквізити, а саме на реквізити ЗОУ АТОщадбанк відповідно акта проведення торгів. Те що в подальшому ЗОУ АТ Ощадбанк відмінив торги аргументуючи відсутністю довіреності — це не означає що реквізити були некоректні. Помилково надіслані кошти, і кошти проплачені відповідно обовязку це різні речі, що в подальшому юуде вирішувати суд. Прошу детальніше вивчити ситуацію, та повернути мені комісію.
+
0
Morganstenli1
Morganstenli1
29 січня 2019, 2:07
#
Прошу працівників банку звязатись зі мною, і пояснити — чому на майно Державного Ощадного банку України, яке було виставлене на електронних торгах Прозоро продажі, не було довіреності на продаж (чому довіреність на продаж майна не була надана Голвним управлінням АТ Ощадбанк, ЗОУ АТ Ощадбанк — організатору електронних торгів), і чому проплачені мною кошти, відповідно до обовязку переможця аукціону, Ощадний банк трактує, як «помилково надісланий платіж на некоректно надані реквізити»? Я прошу повернути комісію, проплачену відповідно квитанції в Ощадному банку, за перерахунок коштів, проплачених відповідно обовязку переможця електронних торгів за майно Ощадбанку, яке Ощадбанк відмовився продавати.
+
0
OschadbankUA
OschadbankUA
29 січня 2019, 10:27
#
Добрий день. Розглянемо ваше питання та зателефонуємо вам з цього приводу.
+
0
Morganstenli1
Morganstenli1
1 лютого 2019, 1:02
#
Звязалася зі мною особа з ЗОУ АТ Ощадбанк і пояснила, що комісію мені не повернуть, оскільки кошти за лот 9710 були проплачені до підписання договору і дані кошти були помилково відправлені мною, а те що дані кошти були проплачені відповідно обовязку жодного слова.
Відповідно до статті 538 ЦКУ :1. Виконання свого обов'язку однією із сторін, яке відповідно до договору обумовлене виконанням другою стороною свого обов'язку є зустрічним виконанням зобов'язання 2. При зустрічному виконанні зобов'язання сторони повинні виконувати свої обов'язки одночасно, якщо інше не встановлено договором, актами цивільного законодавства, не випливає із суті зобов'язання або звичаїв ділового обороту. Сторона, яка наперед знає, що вона не зможе виконати свій обов'язок, повинна своєчасно повідомити про це другу сторону 4. Якщо зустрічне виконання обов'язку здійснено однією із сторін незважаючи на невиконання другою стороною свого обов'язку, друга сторона повинна виконати свій обов'язок. Посилання ЗОУ АТ Ощадбанк що він не виконав свій обов'язок тому що не мав на це повноважень тобто доручення на реалізацію транспортних засобів є неправомірним (нікчемним). Оскільки на організацію торгів через аукціон Прозоро Продажі ЗОУ АТ Ощадбанк мав таке повноваження — доручення. Навіть якщо закінчився строк дії доручення на реалізацію транспортних засобів, то ніякої непереборної сили не було продовжити строк дії доручення щоб виконати обов'язок відповідно Протоколу електронного аукціону та регламенту ЕТС.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
Головна / Банки України 🏦 / Ощадбанк 💰 / Відгуки про Ощадбанку 📝 / Купівля майна в Запоріжському відділені Ощадбанку через електронний аукціон «Прозоро Продажі»