Мінфін - Курси валют України

Встановити

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
GennadiiD
GennadiiD
7 квітня 2022, 13:33
Gennadii, Kyiv
Чому Ощадбанк не визнає КЕП «Дія»?
Я обслуговуюсь у відділенні у Києві. Зараз знаходжусь у іншій області.
Майже всі необхідні транзакції здійснюю через «Ощад 24/7». Але виникла необхідність відправити платіж в іноземній валюті. Всі деталі переказу узгодив з фахівцями відділення в телефонному режимі, валютний контроль погодив операцію. Але необхідно підписати платіжне доручення. В Ощадбанку це можна зробити лише шляхом нанесення власного підпису на паперовий примірник платіжного доручення, тобто необхідна фізична присутність у відділенні.
Мені не дозволено це зробити у відділенні банку у тій області, де я зараз знаходжусь. Тому що, як виявилось, Ощадбанк насправді складається з декількох окремих банків під назвами «Регіональне управління в Нн-ій області», які не пов’язані між собою технічно і не можуть обмінюватись інформацією.
Тому наявність відділень Ощадбанку у тій області, де я знаходжусь, не надає можливості вирішити своє питання до Ощадбанку Києва та області. А я вважав, що обслуговуюсь у Ощадбанку України. Прибути в Київ для підписання аркуша платіжного доручення у відділенні в Києві я не можу. (До того ж відділення, де я обслуговуюсь, не працює. тому я не впевнений, що інше відділення у Києві погодиться займатись моїм валютним переказом).
Я маю власний кваліфікований електронний підпис (КЕП) Дія, тому пропонував надіслати на визначену Ощадбанком електронну адресу заповнений файл платіжного доручення, підписаний моїм КЕП Дія. Отримав відповідь, що у Ощадбанку таке не дозволено. Тобто виданий державою КЕП Дія не визнається державним Ощадбанком. Така собі держава в смартфоні.
Вирішення проблеми при цьому виглядає дуже простим і не потребуватиме якихось суттєвих змін у програмному забезпеченні банку. Достатньо лише передбачити можливість подання до банку електронних документів у вигляді файлів через систему Ощад 24/7 та налагодити процедуру їх обробки. При цьому використання додаткових ідентифікаторів, таких як КЕП Дія, втрача
Ощадбанк
Відповідь банку
7 квітня 2022, 17:45
Перепрошуємо за незручності. Підписати платіжне доручення за допомогою КЕП в Ощад 24/7 справді відсутня можливість. Напишіть, будь ласка, в приватні повідомлення ваше ПІБ, номер телефону та адресу відділення, куди звертатись. Перевіримо ситуацію детальніше.

Коментарі - 1

+
0
GennadiiD
GennadiiD
7 квітня 2022, 13:37
#
… втрачає сенс, оскільки авторизуючись у Ощад 24/7, клієнт достатньо ідентифікує себе.
Вважаю, що вирішення цієї проблеми допоможе Ощадбанку в умовах війни стати установою, що об'єднує країну.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися