Без причини заблокували рахунок
Курс валют в МТБ Банк
За рахунком було лише кілька звичайних операцій: надходження коштів у розмірі 1 500 грн та 7 000 грн. Після цього я встиг здійснити лише одну невелику покупку приблизно на 100 грн, після чого банк без будь-яких попереджень, пояснень чи запитів просто заблокував мій рахунок і повністю позбавив мене доступу до власних коштів.
Після звернення до служби підтримки мені повідомили лише стандартну фразу про те, що моє звернення передано до профільного відділу і зі мною обов’язково зв’яжуться. Минув увесь наступний робочий день, але жодного дзвінка чи повідомлення я так і не отримав. Жодної інформації про причини блокування, строки розгляду чи порядок вирішення питання мені не надали.
Коли я попросив закрити рахунок і повернути мої кошти, мені фактично відмовили, запропонувавши просто чекати невідомо скільки. Тобто банк без пояснення причин обмежив мені доступ до власних грошей, а тепер ще й не дає можливості припинити обслуговування та розпоряджатися своїми коштами.
Окремо хочу зазначити, що найближче відділення банку знаходиться дуже далеко від мого місця проживання, тому вимога особисто звертатися до відділення без нагальної потреби є абсолютно незручною.
Вважаю таке ставлення до клієнтів неприпустимим. Банк без жодних пояснень заблокував доступ до моїх коштів, не дотримується розумних строків розгляду звернення та залишає клієнта без будь-якої інформації щодо подальших дій.
Прошу якнайшвидше вирішити моє питання, відновити доступ до рахунку або надати офіційне обґрунтування причин блокування та чіткі строки її зняття. На сьогодні я фактично позбавлений можливості користуватися власними коштами без будь-яких законних і зрозумілих пояснень.
Ми перевірили обставини, викладені у Вашому відгуку. Розуміємо, що обмеження доступу до рахунку є неприємною ситуацією, особливо коли це сталося у важливий для Вас день.
Водночас банк зобов’язаний здійснювати перевірку окремих операцій та за необхідності може тимчасово обмежувати їх проведення відповідно до вимог законодавства і внутрішніх процедур.
Після Вашого звернення до служби підтримки у чаті банку Вам було направлено перелік запитань, необхідних для подальшого розгляду.
Звертаємо увагу, що відвідувати відділення банку для цього не обов’язково, про що наш співробітник повідомив Вам під час телефонної розмови.
Станом на сьогодні відповіді та документи від Вас ще не надійшли. Просимо надати їх у зручний для Вас спосіб, щоб банк міг продовжити розгляд.
Сподіваємося на розуміння та якнайшвидше врегулювання ситуації.