Заблокували через P2P переказ без пояснення причин.
Це був звичайний день. Я згадав, що на моєму рахунку в Binance давно лежать кошти, про які я майже забув. Ці гроші були відкладені ще з початку війни як своєрідна «фінансова подушка», адже зберігати всі кошти виключно в банку було ризиковано.
Я вирішив вивести гроші через P2P Binance на карту Monobank, щоб скористатися ними. Це були кошти, на які я розраховував прожити найближчий час. Однак через кілька днів після переказу, відкривши застосунок, побачив повідомлення про необхідність повторного підтвердження через ДІЯ.Підпис.
Я виконав усі вимоги та спробував знову увійти в обліковий запис, але доступ залишився заблокованим. Звернувшись до служби підтримки Monobank, отримав лише коротку відповідь: «Ваш рахунок заблоковано». Жодних пояснень чи попереджень.
Я намагався дізнатися, чи пов’язане це блокування з переказом з Binance, але служба підтримки вперто ігнорувала мої запитання. Жодної конкретики, лише повна відмова від діалогу.
На мою думку, банку варто було б діяти обґрунтовано: проводити ретельну перевірку транзакцій, запитувати додаткові документи чи підтвердження, а не блокувати рахунок без пояснень. Відчуваю, що мене несправедливо внесли до «чорного списку», що викликає неабияке обурення. Я жодним чином не причетний до шахрайських дій і, більше того, сам неодноразово ставав жертвою обману.
Я намагався оскаржити рішення банку, але всі мої спроби були марними. Служба підтримки чітко дала зрозуміти, що розглядати мій випадок вони не збираються.
Це дуже розчарувало мене, адже я завжди цінував Monobank за зручність і якість послуг. Проте така байдужість до клієнтів змушує замислитися над тим, чи варто продовжувати співпрацю з цим банком.
Я щиро сподіваюся, що Monobank змінить підхід до розв’язання подібних ситуацій і припинить необґрунтоване блокування рахунків. Хочу, щоб усе було справедливо і прозоро, адже довіра клієнтів — це найцінніше для будь-якого банку.
Водночас інформація, наведена у вашому відгуку, не повною мірою відображає всі дії та обставини, які мали місце. Ми не можемо надати деталі, щоб пояснити ситуацію в повному обсязі, адже це порушило б банківську таємницю, що є неприпустимим.
Банк приймає рішення щодо обслуговування клієнтів, спираючись на ретельний аналіз даних.
У даному випадку позиція банку щодо обслуговування залишається незмінною.