Монобанк, не повернення комісії при ОЛХ та UAPAY
Сьогодні я зіткнувся з не дуже приємною ситуацією при оплаті ОЛХ доставки карткою Монобанку.
Я знайшов своїй сестрі велотренажер, це було не дуже легко бо вона інвалід і їй підходить дуже мала кількість горизонтальних тренажерів.
Отже я оплатив ОЛХ доставку і гроші списалися с карти без попереджень і підтверджень, як в інтернет-магазині через UAPAY (це така платіжна система, яка резервує гроші у себе на той час покі товар їде від продавця до покупця, і відсилає гроші тільки після того як ви оглянете і заберете товар).
Нажаль продавець не зміг відіслати товар бо він не проходив по лімітам\габартам олх доставки до 30 кг, фактична вага була 32. Отже Він відмінив угоду і гроші повернулись назад, але не вся сумма.
Монобанк не вертає комісію за кредитний ліміт (хоча я їм не скористався, транзакція і товар були відмінненими, товар я не отримав, послугу також).
Монобанк мотивує це тим що мовляв «термінал торгової точки зареєстрований як п2п переказ» софістика класна, але я платив гроші олх-у і uapay — не фізичним особам і не банкам, по суті я платив інтернет магазину. Якщо це якись онлайн п2п термінал будь ласкаві попереджуйте про неповерненні комісії в мобільній аплікації, вспливаючим вікном з підтвердження (нагадаю такого небуло), хоча сума не маленька, на інших сайтах такі вікна з«являються часто. І червоними буквами в договорі напишить шо ми не вертаємо комісію при поверненні за олх доставку і uapay, нам на Вас наплювати, і всі наші рюшечкі це лиш маркетинг — а Ви користувачі, це незахищенні дурні вівці.
В договорі вказано «Платіж на рахунок єдиних реквізитів будь-якого українського банку або на рахунок фізичної особи будь-якого українського банку» — комісія 4% за рахунок кредитних коштів". 4% процента саме на рахунок фізособи. А платіж через ОЛХ проходить на рахунок сторонньої компанії (UAPAY), а тільки потім після успішної угоди на карту фізособи, банк показує це як інтернет оплату. В моєму випадку гроші не поступили на карту клієнта, так як угода була відміненна. Ніяких згадувань про p2p чи щось схоже в умовах немає.
Мені подобався монобанк, я поповняв картку регулярно кожного місяця, ніколи не прострочував кредит, але нажаль цей модерний банк втратив мою довіру, весь модерн розбився вщент об таку елементарну проблему.
Я нагадаю що я не перший хто стикнувся з такою ситуацією і зі сторони монобанку видно систематичне ігнорування цієї ситуації яка склалася з багатомільйонним популярним сайстом ОЛХ.
Я звертався в підтримку до того як писати цей відгук, але мене елегантно послали.
А тепер цифри
товар коштує 6900
олх доставка 74
UAPAY 97
комісія монобанку 252.78
на рахунку було 20000 кредитний ліміт і своїх 751.43
після відміни олх доставки і продажу товару мені повернули
за товар + доставку 6974
і
UAPAY 97
252.78 за кредитний ліміт не повернули, хоча сама сумма кредиту була поверненна в повному обсязі і я фактично ним не користався.
комісію взяли з моїх власних грошей, бо на рахунку в мене стало
20000 + 498.65
Цей весь опус я лишаю для інших людей, щоб вони були попредженні на чужому досвіді.
Оплата в інтернеті в рахунок кредитних коштів проходить без комісії в тому випадку, якщо це оплата в інтернет магазині.
При цьому, якщо інтернет магазин завів свій термінал, як переказ коштів між картами або ви купуєте віртуальну валюту (квазі-кеш), то такі платежі в рахунок кредитних проходять з комісією 4% від суми.
В налаштуваннях по карті можна включити функцію відхиляти такі платежі
Оплата не пройде, якщо по карті відключена можливість проводити операції, при яких буде списана комісія за оплату в рахунок кредитних коштів. Якщо термінал точки, в якій ви намагаєтесь провести оплату буде закодований як переказ з картки на картку.
Якщо ви захочете оплатити з комісією — достатньо дозвольте це в повідомленні або в налаштуваннях: Головний екран — свайп вліво — Переказ на карту за межами програми в рахунок кредитних коштів.
Сума комісії не повертається автоматично, якщо одержувач зробив повернення. Так як послуга переказу коштів була банком надана.
Але ми завжди індивідуально розглядаємо кожну ситуацію і звернення клієнта.
За вашого запитання колеги передали запит і надали вам зворотний зв'язок