Скарга

Скарга щодо неправомірного нарахування відсотків по кредитній картці «100 днів 2.0»
Я, як клієнт Raiffeisen Bank, прошу надати роз’яснення щодо нарахування відсотків по моїй кредитній картці «100 днів 2.0».
27.02.2026 року мною була здійснена операція на суму 99 406,88 грн.
28.03.2026 року я вніс платіж у розмірі 5 000 грн, що перевищує мінімальний обов’язковий платіж.
У мобільному додатку банку на початок березня 2026 року була відображена інформація, що крайній термін внесення мінімального платежу — 20.04.2026 року.
Станом на 25.04.2026 року мені було нараховано відсотки у розмірі 5 781,22 грн.
Звертаю увагу, що:
я діяв відповідно до інформації, відображеної у мобільному додатку банку;
на момент 20.04.2026 року я не мав прострочення, виходячи з вказаного в додатку терміну;
додаткових операцій (зняття готівки чи переказів), які могли б вплинути на умови пільгового періоду, не здійснювалось.
Вважаю, що нарахування відсотків могло бути здійснене:
або помилково,
або внаслідок некоректного відображення інформації у мобільному додатку, що ввело мене в оману як клієнта.
У зв’язку з цим прошу:
Надати детальне пояснення причин нарахування відсотків.
Надати офіційний розрахунок нарахованих відсотків із зазначенням періоду та застосованої процентної ставки.
Пояснити розбіжність між фактичними умовами договору та інформацією, відображеною у мобільному додатку.
У разі підтвердження помилки або некоректного інформування — скасувати неправомірно нараховані відсотки.
Прошу надати відповідь у письмовому вигляді.
Райффайзен Банк
Добрий день!
Проаналізуємо ситуацію та надамо коментарі.

З повагою та турботою,
Полезный комментарий
RaiffaizenAlex 27 квітня 2026, 13:11
Дякуємо за очікування!
Для кредитної картки «100 днів 2.0» обов’язкові умови пільгового періоду:
1. погашення обов’язкових мінімальних платежів (4% від суми використаних коштів, мінімально — 30 грн) протягом пільгового періоду: щомісячно після дати розрахунку процентів (починаючи з наступного дня) та до 18:00 останнього календарного дня наступного місяця;
2. погашення всієї заборгованості протягом 100 днів з дати першої операції в пільговому періоді. Заборгованість вважається сплаченою за умови, що кредитну картку поповнено на суму заборгованості, яка була станом на кінець попереднього дня.
Актуальна інформація щодо платежів та дати погашення відображається в застосунку «MyRaif».
Для надання детальних пояснень по ситуації ми фіксуємо запит до менеджера з клієнтського сервісу. Просимо очікувати на зворотний зв’язок в чаті застосунку «MyRaif».

З повагою та турботою,

RaiffaizenAlex