Шахрайське зняття коштів
Курс валют в Райффайзен Банк
Втім, 30 квітня ми увійшли до особистого кабінету в Інтнернеті і виявили, що майже усі кошти було знято через виплати валютною карткою, яку біло доєднано до рахунку моєї мами. Власник цієї картки — UNEMBOSSED (?). Жодних СМС-повідомлень ми не отримували, не кажучи вже про систему 3D-Secure (адже для всіх фінансових операцій в Інтернеті потрібно надати код, що надійшов через СМС). Йдеться про множинні виплати, у середньому на суму 40−65 доларів, на користь таких отримувачів: allwedream.com, nkdtft.com, vernsc.com, sngsftd.com, hnfgve.com, yepctfm.com, vythnd.com і т. ін. Ми одразу зателефонували на гарячу лінію банку Аваль. Інформація про незаконну картку з сайту миттєво зникла. З 2 лютого (на жаль, неможливо знайти більш давню інформацію) було знято приблизно 43 тис.грн.
Не зрозуміло, яким чином операції могли здійснюватися без підтвердження у системі 3D Secure. Що картка Unamebossed має спільного з банківським рахунком моєї мами? Чому банк не реагував на такі підозрілі перекази і не намагався зв’язатися з нами?
Дуже прикро, що Ваш досвід обслуговування в нашому банку виявився негативним. Нам щиро шкода, що склалась така ситуація та що Ваші батьки зіткнулись з можливим шахрайством. Безпека наших клієнтів – найважливіший пріоритет Банку. Запевняємо, що Банк не проводить сумнівних списань, та не передає дані карт третім особам.
Хочемо зауважити, що всі списання Банк здійснює згідно запитів, які надходять — і якщо в запиті на списання було вказано всі дані картки, то ми, на жаль, не можемо «відмовити» в такому списанні. У разі відмови від операції — фіксується заявка на спірну транзакцію.
UNEMBOSSED — означає, що картка неіменна, тобто, на ній не вказується ім'я та прізвище власника. Та якщо Ваша мама звернулась до банку для оскарження операцій, які були проведені не нею, як власником рахунку, оператор має заблокувати картку, по якій відбулись ці операції — внаслідок чого вона зникає у власника картки з Райф Онлайн.
Ми хотіли б проаналізувати ситуацію та просимо Вас написати нам у приватні повідомлення та зазначити: ідентифікаційний код Вашої мами, контактний номер, за яким з Вашою мамою можливо буде зв'язатись.
З повагою та турботою,
@RaifHelp