Мінфін - Курси валют України

Встановити

користування кредитною карткою

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
80001738 4 листопада 2019, 15:54
Доброго дня, хочу поділитися досвідом користування кредитною карткою Банку «Райффайзен Банк Аваль».
Я досвідчений користувач банківських продуктів, користувач кредитної лінії, слідкую за термінами погашення та датами. Кредитну картку від РБА мені запропонували під час оформлення зарплатної картки. Я не планувала її брати, бо користувалася на цей момент карткою «Приватбанку» і вона мене цілком задовільняла. Проте взяла, бо планувала досить значні покупки в найближчий час. Ознайомилася з договором, мені не сподобались такі пункти як страхування суми кредиту і ставка по кредиту. Проте пільговий період в 25 днів виглядав також непогано.
Користуватися я почала зважено і слідкувала за тим, щоб здійснювати покупки на початку місяця, та погашати заборгованість до 25-го числа.
В результаті користування при погашенні 100% заборгованості у вказану дату договором ( 25-е число кожного місяця) Ви маєте сюрприз від банку — наступного дня, наприклад 26-го з Вашої зарплатної картки, яка підв«язана під кредитну у Вас списують 10% від суми (погашеної 25-го) на погашення (вже погашеної) попередньої заборгованості. У випадку відсутності на зарплатній картці коштів — у вас формується мінусовий баланс, на який нараховуються відсотки закористування і списуються безакцептно. Ваші гроші ( списані з з/п картки) „зависають“ невідомо де на 2-3 доби. Потім, 1-го числа місяця вони з»являються на кредитному рахунку. Тобто виникає ситуація, коли Ви маєте закритий кредит на 100% і на ньому ще 10% від Вашої колишньої заборгованості. звичайно, Ви хочете свої кровні кошти повернути. І це ще можна було би пережити. Але! Тепер, щоб їх повернути собі на розрахунковий рахунок Ваші кошти Ви повинні (!!!!!!!) заплатити комісію. Я таку операцію проробляла 4 місяці підряд, погашала заборгованість 25-го вдень, ввечері, 24-го — думала, що я щось погано зрозуміла — результат завжди однаковий. Списання з з/п картки було щомісяця незалежно від суми погашення заборгованості! Зверталася до працівників з вимогою повернути мої особисті кошти на мій особистий з/п рахунок! Проте це без варіантів! Ви повинні сплатити комісію, щоб повернути собі свої кошти. Я дуже не рекомендую користуватися кредитною лінією від Райффайзен Банку Аваль!
Райффайзен Банк
Відповідь банку
6 листопада 2019, 10:33
Доброго дня!
У разі відкриття кредитної картки для зарплатних клієнтів Банку, згідно умов укладених типових договорів, встановлюється автоматичне погашення заборгованості з зарплатної картки у розмірі 5 % від суми заборгованості. Клієнтам необхідно забезпечувати наявність коштів на зарплатній карті для уникнення прострочки внесення планового платежу.
Зазвичай 25 числа нараховуються Банком відсотки за користування кредитним коштами та проходить резервування планового платежу та перерахування на погашення виниклого боргу.
У разі самостійного внесення коштів безпосередньо на кредитну картку тим самим зменшується розмір кредитної заборгованості, при цьому автоматичне погашення планового платежу не відміняється.
У разі, якщо після зарахування планового платежу виникла переплата, та клієнт не бажає сплачувати комісію за перерахування коштів на зарплатну картку, існує можливість безготівково провести розрахунок на суму переплати в торгівельній мережі. Також, у Вас існує можливість звернутися до відділення Банку або Інформаційного центру для повторного детального роз’яснення умов укладеного правочину.
З повагою, АТ «Райффайзен Банк Аваль».

Коментарі - 2

+
0
Toxa David
Toxa David
4 листопада 2019, 16:41
#
«Я таку операцію проробляла 4 місяці підряд, погашала заборгованість 25-го вдень, ввечері, 24-го — думала, що я щось погано зрозуміла — результат завжди однаковий» - а погашать заборгованість 23-го не пробовали?
+
0
Lesika1
Lesika1
4 листопада 2019, 16:58
#
Можливо, більш уважно прочитаєте умови та дізнаєтесь, що платіж треба робити до 20 числа, щоб 25 нічого не списувалось...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися