Мінфін - Курси валют України

Встановити

Не обміняли євро

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
RomanLysyniuk 18 березня 2019, 13:20
Не обміняли 100 євро на гривні, сказала що вони ,, надірвані", хочу зробити акцент ,, не поношені«а надірвані.Розмір обриву менше 1 см.можу скинути фото.Позвонив на гарячу лінію, сказали що не володіють такою інформацією.час 12:45 18.03.2019.Вона їх тримала в руках і вагалася чи обміняти на що я відповів: я можу їх обміняти в Приватбанку без проблем,і вона меня віддала гроша одразу.В Приватбанку мені без проблем обміняли валюту.Ви розумієте тепер чому немає у вас черги?
Райффайзен Банк
Відповідь банку
20 березня 2019, 17:56
Доброго дня, Романе!
Згідно Додатку 2 до Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України, затвердженої Постановою Правління НБУ № 502 від 12.12.2002, Банкноти іноземної валюти визнаються платіжними в разі повної відповідності встановленим банком-емітентом зразкам, якщо вони зберегли ознаки платіжності, а саме: найменування банку-емітента, номер і серію, номінал цифрами та літерами, основні зображення лицьового та зворотного боків, елементи захисту — водяний знак, магнітні мітки, захисні стрічка і волокна, мікро- та макротексти, голограму, у тому числі банкноти із незначними ознаками зношення:
а) з потертостями та із загальними забрудненнями (уключаючи забруднення, що спричиняють локальну люмінесценцію паперу в ультрафіолетових променях);
б) з невеликими масляними та іншими плямами, написами, відбитками штампів (за винятком штампів, які свідчать про те, що банкнота є неплатіжною), що перекривають одну з ознак платіжності не більше ніж на 20 %;
в) надірвані і заклеєні в будь-який спосіб, якщо кожний з надривів не перевищує однієї четвертої частини ширини банкноти та місце склеювання не заважає визначити ознаки платіжності;
г) з проколами та отворами діаметром до 0,5 мм.
Платіжність та зношеність банкноти визначається відповідальним співробітником каси.
Банк приймає зношені купюри іноземної валюти на обмін з комісією відповідно до Тарифів Банку — 10 % від суми, що утримується в національній валюті по курсу НБУ на день операції.
Запевняємо Вас, що працівники Банку зацікавлені в наданні клієнтам послуг високої якості і докладають зусиль для запобігання виникненню конфліктних ситуацій, але, в той же час, змушені неухильно дотримуватись вимог нормативних документів та процедур, що діють в Банку, у відповідності до законодавства України.
З повагою,
АТ «Райффайзен Банк Аваль»

Коментарі - 2

+
0
PrimachenkoNik
PrimachenkoNik
20 березня 2019, 10:05
#
Вам повезло что просто отдали без оскорблений, когда пытались поменять монеты номиналом в 1 и 2 гривни на крупные бумажные деньги сотрудница не то что не поменяла в еще и оскорбила. Отделение в Дымере.
+
0
IvanPetrov
IvanPetrov
23 березня 2019, 11:55
#
Поражают такие люди, как Вы. Для чего Вы копите в больших количествах такие монеты? Чтобы потом создавать неудобства сотрудникам финучреждений? Наконец, даже если накопили. Сходите и потратьте их на товары/услуги, у Вас их будут обязаны принять без вопросов. Покушать себе купите, кольце жене или любовнице, оплатите коммунальные услуги и т.п. Почему именно банк и почему именно обмен, а не совершение реальной операции?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися