не зарахована Модерація сайту не підтвердила відгук
Evhen84
Відділення за адресою: Київ, вул. Січових Стрільців, 50
Я багаторічний клієнт Альянс Банк, півроку назад у мене з Альянс Банком стався один неординарний випадок щодо оформлення/переоформлення депозитів. На даний момент це вже немає значення. Наша переписка тривала протягом всього терміну і склалося враження, що в Альянс Банку працюють мало того, що некомпетентні, неосвічені співробітники, то ще й не комунікабельні, які відмовились надавати будь-які роз’яснення своїм діям, а мали б.
У вересні закінчується мій депозит, сума значна, все-таки за роки зміг накопичити.
Ознайомився з ситуацією в Альянс Банку, як виявилось інформації достатньо, особливо негативної і мене це налякало, особливо коли пишуть, що Альянс Банк має труднощі з вчасним поверненням коштів.
Вчора направив звернення, щоб зняли обмеження з рахунків, якщо такі є і підготували кошти для виплати мені через касу Центрального відділення по закінченню депозиту.
Роздрукував звернення, підписав власноруч, відсканував та відправив на офіційну електронну пошту, але повідомили про відмову в прийнятті такого звернення, вимагали підписати ЕЦП. Відповідно до законодавства, звернення з власноруч проставленим підписом у відсканованому форматі не обов’язкове для ЕЦП, але в Альянс Банку категорично відмовились приймати. Я написав звернення до НБУ для роз’яснення, чекаю відповідь.
Все-таки мені вчора вдалося особисто відвезти своє звернення в Альянс Банк, його зареєстрували під номером Г-2288 і мають надати мені відповідь впродовж 30 днів.
Я навмисно написав звернення завчасно, щоб був час звернутися в НБУ, якщо у відповідь я не отримаю гарантію, що Альянс Банк підготує і зарезервує кошти для виплати мені через касу по закінченню депозиту, а також не буде існувати жодних перешкод (обмежень) чи додаткових штучних лімітів для отримання мною моїх коштів, як через каси Альянс Банку, так і через банкомати в межах ліміту НБУ (100000 грн на день).
Вчора ще дзвонив на гарячу-лінію НБУ і там сказали, що банки зобов’язані по закінченню терміну депозитів повертати кошти вкладникам в межах ліміту НБУ, а це 100000 грн на день, як через касу так і через банкомати, в іншому разі це буде порушення і НБУ може покарати за це банк.
Можливо мої хвилювання перебільшені, але про Альянс Банк стільки негативу йде, що чекати можна всього і готуватися до найгіршого.
Я дуже розчарований відношенням Альянс Банку до мене, як до постійного клієнта і сподіваюсь ми з Альянс Банком розійдемось на хорошій ноті, без залучення державних органів влади, адже ІМІДЖ в Альянс Банку наразі не дуже, особливо коли триває судовий процес Альянс Банку проти НБУ.
Мінфін
Відповідь адміністратора
Відгук не зарахований (на 16.08.2026).
Користувач не надав докази на запит адміністрації сайту, які підтверджують, що він є клієнтом або користувався послугами даного банку.

00asia
00asia
14 серпня 2026, 15:18
Не надо верить всем слухам, у страха глаза большие. Банк проценты платит, уверена депозит тоже вернёт. Не думаю, что банк пойдет на нарушение и откажет в выплате денег, учитывая, что принял от вас официальное обращение на выплату депозита. Банку проще вернуть депозит, если у вас там не миллионы, чем получить штраф от нацбанка
Ssss12345
Ssss12345
16 серпня 2026, 15:42
Цей банк проблемний. На початку літа закінчився депозит, разом з відсотками було трохи більше 74000, прийшов забирати, сказали в касі, що такої суми нема, направили забирати гроші в банкоматах. Довелось 3 банкомати обійти, щоб забрати основну суму, а залишок на наступний день йти і забирати знов в касу. Я себе відчував волоцюгою, а не клієнтом банку. Можливо треба було попереджати що буду забирати депозит, я цього не зробив. Я думав, що сума в 74000 завжди в касі буде, виявилось ні. Зараз користуюсь кредитною цього банку, здебільшого плачу комуналку, бо звик і кешбек нараховують поки що. Зверігати депозит більше в цьому банку не планую.
Раджу всім попереджати банк, якщо будете забирати депозит.
Влад фінанс
Влад фінанс
17 серпня 2026, 11:14
Когда Нацбанк в 2022 установил лимиты для получения денег населением со счетов в пределах 100к на день (как с касс, так и с банкоматов), он параллельно дал указания банкам запасаться ежедневно достаточной наличкой и выдавать деньги в пределах 100к даже без предварительного заказа. Банки должны сами планировать количество денег в кассе. Нацбанк достаточно хорошо это контролирует и реагирует, если банки начинают выделываться.
Из этого следует, что по окончанию депозита, банк обязан вернуть деньги клиенту через кассу без манипуляций и условий. Некоторые банки, чтоб точнее делать объёмы заказов налички на кассу, обзванивают клиентов, у которых заканчиваются депозиты и спрашивают. Если клиент сам обратился в банк и сообщил, что будет забирать деньги, банк обязан подготовить наличку, в противном случаи это может означать проблемы с платёжеспособностью банка и соответственно проверки, наказания. Что касается банка Альянс, он стоит на особом счету контроля в Нацбанке, шаг вправо, шаг влево, расстрел в виде очередного штрафа. Уж поверьте, Пашке Щербаню это доходчиво объяснили.
Nick293
Nick293
19 серпня 2026, 14:32
Вони самі підписують договори з клієнтами самопідписаним ЕЦП, який не проходить перевірку на сайті Центрального засвідчувального органу.
regularuser
regularuser
23 серпня 2026, 21:24
Я шокований. Нащо таку дичину було робити, якщо ще жодних проблем не було? Якщо сума депозиту велика, то краще замовити готівку на день отримання.

Курс валют в Альянс Банку

Курс валют в Альянс Банку

Головна / Банки України 🏦 / Альянс Банк 💰 / Відгуки про Альянс Банку 📝 / Сподіваюсь Альянс Банк поверне мені мій депозит по закінченню терміну повністю, вчасно і без перешкод.