21.07 намагався зняти 15 000 грн у банкоматі ПриватБанку. Банкомат кошти не видав (технічний сбой), але вони списалися з картки А-Банку.
Звернувся до підтримки А-Банку (заявка № 5138700). Замість того, щоб подати запит на інкасацію та звірку логів банкомату, банк вимагає з мене 750 грн комісії за оскарження транзакції та лякає розглядом у 55 днів.
Вимагати гроші за технічну помилку обладнання — це непустиме свавілля. Вимагаю безкоштовного повернення коштів за результатами інкасації
абанк
Добрий день! Дякуємо за прийнятий дзвінок. Нам прикро, що дана ситуація призвела до отримання саме такої думки.

Мусимо зауважити, що згадана Вами сума (від 400 до 750 грн) не списується з Вашого рахунку, а може бути обмеженою до отримання відповіді від Міжнародної платіжної системи щодо запиту банку на оскарження. В разі успішного оскарження операції суму буде розблоковано. Проте, нами було індивідуального погоджено можливість оскарження операції без обмеження згаданої суми.

Наразі питання перебуває на опрацюванні. Ми проінформуємо Вас про отриману відповідь.

Михаил Ельников
Михаил Ельников
22 липня 2026, 15:14
Питання щодо комісії вирішено, банк погодився розглянути заявку безкоштовно. Очікую на повернення коштів. Поки що оцінку не змінюю до фактичного зарахування 15 000 грн на карту."
SergeyNina
SergeyNina
22 липня 2026, 18:16
По срокам обычно у привата от трех до семи дней после инкасации.
Возможно сроки будут другими это 45−120 дней.
Могут сказать что ничего не нашли тогда требуйте проверить повторно.
На будующее — если сбой в банкомате и он не выдал наличные то если есть доступ к розетке электропитания банкомата выдерните банкомат с розетки.

Да, это против правил, но так больше шансов на возврат денег. Особенно если банкомат на прием и выдачу наличных.
Не режьте ненужную карточку пополам и не вставляйте ее в банкомат как советуют некоторые на ютубе иначе получите отказ в обслуживании

Курс валют в абанку

USD 44.4 45

Курс валют в абанку

USD 44.4 45
Головна / Банки України 🏦 / абанк 💰 / Відгуки про абанку 📝 / А-Банк вимагає 750 грн комісії за повернення коштів після сбою банкомату ПриватБанку (Заявка № 5138700).