А-Банк ігнорує закон 10−2 та систему АСВП

Arkohn32 26 січня 2026, 18:15
Вже понад тиждень А-Банк відмовляється виконувати Постанову про визначення видаткового рахунку (ВП № 75613236). Постанова наявна в системі АСВП, проте підтримка банку заявляє (цитую): «постанови про використання 2-х мін. зарплат не можуть бути отримані через АСВП». Це пряме порушення ст. 10−2 Закону «Про виконавче провадження». Банк вимагає особистого листа від виконавця, ігноруючи державні цифрові сервіси. Мноє вже написана скарга до НБУ.Якщо питання не буде вирішено сьогодні, я буду змушений змінити обслуговуючий банк через вашу технічну неспроможність виконувати закони України
абанк
Підтримка àбанку 27 січня 2026, 10:03
Добрий день! Нам прикро, що дана ситуація призвела до отримання таких емоцій.

Зауважимо, що нещодавно банком було запущено процес отримання таких постанов в тому числі через АСВП. Проте, це не є вимогою чинного законодавства в загаданих статтях на поточний момент. Ми провели детальну перевірку, але до поточного моменту банком не було отримано такого документу в жодному з каналів включаючи АСВП.

Рекомендації щодо розв'язання питання було успішно надано в форматі електронного листа на Вашу вказану в нашому банку електронну адресу. Будемо раді допомогти у вирішенні питання після отримання актуальної інформації від виконавця.

26 січня 2026, 21:16
Всё правильно, нужно обратиться к исполнителю и через него разблокировать счёт
26 січня 2026, 21:18
А не пробовал долги возвращать?
Женя Женя
Женя Женя
26 січня 2026, 21:59
Ти диви, яка розкіш у боржників. Аж цілих дві мінімальні зарплати до використання. Як це звичайні люди живуть на одну мінімалку, а боржникам та шахраям подавай дві мінімальні зарплати?)
Oleksii Ch
Oleksii Ch
29 січня 2026, 15:54
Женя зірок з неба не хапає, це очевидно.

Курс валют в абанку

Курс валют в абанку

Головна / Банки України 🏦 / абанк 💰 / Відгуки про абанку 📝 / А-Банк ігнорує закон 10−2 та систему АСВП