Безпідставне блокування рахунків

А-Банк заблокував мої карткові рахунки з власними коштами. Підстава, яку озвучують ТІЛЬКИ ПО ТЕЛЕФОНУ (банк навмисно уникає будь якої переписки) — нібито «скарга третіх осіб». При цьому банк не надає жодних доказів: ні витягу з ЄРДР, ні копії заяв до поліції, ні рішення суду.
Вся комунікація зводиться до телефонних дзвінків, де мене фактично змушують погодитись на повернення суми яка ніби то стала причиною блокування та погодитись на розірвання відносин з утриманням 30% (!) Відсутність правових підстав за статтею 1074 ЦК України: Жоден внутрішній пункт правил банку не може стояти вище за Закон. Це відкрите мародерство під час війни та порушення прав споживачів (ст. 18 ЗУ «Про захист прав споживачів»). В інтернеті вже достатньо таких кейсів саме щодо А-Банку.
Готую офіційну претензію на юридичну адресу та скарги до НБУ, Мінфіну та правоохоронних органів з вимогою розблокувати кошти або надати письмове законне обґрунтування!
абанк
Підтримка àбанку 26 січня 2026, 20:03

Хочемо зауважити, що на підставі Умов та правил, з якими клієнт погоджується при відкритті рахунку, деякі платежі дійсно можуть вимагати додаткової перевірки. Детальні вимоги щодо можливого блокування та етапів перевірки зазначені за цим посланням у пункті 3.3.25.:

У разі отримання скарг банк має право обмежити операції з карткою до підтвердження зарахувань на рахунок клієнта. Ваше питання наразі розглядається в банку, і наш експерт вже зв'язувався з вами та надав потрібні рекомендації для вирішення ситуації. Просимо вас відповісти на запитання, які були уточнені, щоб ми могли допомогти у вирішенні цього питання.

Недорого Отзывы
Недорого Отзывы
26 січня 2026, 17:27
А почему в НБУ, а не суд?
natashaGra
natashaGra
28 січня 2026, 10:07
Записывайте такие звонки на диктофон и обращайтесь в полицию. Статью за вымогательство не отменяли

Курс валют в абанку

Курс валют в абанку

Головна / Банки України 🏦 / абанк 💰 / Відгуки про абанку 📝 / Безпідставне блокування рахунків