зняття коштів в Німеччині
Курс валют в абанку
| USD | 42 | 42.6 |
написало комісію 4,95 (замість 3 євро (2% від суми по тарифам).
ок, нехай ще комісія банку німецького то і виходить 4,95.
по факту знялося 183,04 євро. тобто при знятті 150 євро — 33,04 євро склала комісія, що становить 22% (трохи забагато, як на мене)
при зверненні на лінію А-банк зареєстрували звернення Заявка № 3926115 успішно створена!
але відповідь після розгляду була шикарна — ми все зробили правильно, всі питання до банку де знімалися кошти.
постає питання — ми клієнти А-банку, то ви не повинні вирішити чи надати повну інфо? а не просто відфудболити до іншого банку за кордоном.
Це лояльне ставлення до своїх клієнтів?
ось відповідь підтримки
питання стосовно конвертації і яку суму зняв банк-власник банкомату, необхідно саме до них задати
Ми перевірили інформацію за Вашою операцією. У банкоматі було обрано розрахунок у гривні, тому банк-еквайр (власник банкомату) здійснив конвертацію 8 645,14 грн у євро за власним курсом та виставив до списання 179,45 євро. Додатково банкомат утримав комісію 5,73 євро. Згідно з тарифами нашого банку, комісія за операцію склала 3,59 євро (2% від суми). Саме через конвертацію та комісію банкомату підсумкові витрати виявилися вищими, ніж Ви розраховували.
Щоб уникати подібних ситуацій у майбутньому, важливо звертати увагу на валюту розрахунку. Для картки в євро варто обирати саме євро, а для карток Visa у доларах — долар. Це дозволить уникнути зайвих конвертацій і комісій з боку іноземного банку.