А Банк розірвав договір і закрив рахунки без пояснення причини

Проблема вирішена
DmytroVav 18 липня 2025, 13:12
Хочу залишити негативний відгук щодо роботи Акцент-Банку через незрозумілу ситуацію, яка сталася зі мною. Зареєструвався у банку 9 липня через реферальне посилання зі статті та відкрив рахунок. Отримав кешбек 50 грн, після чого зменшив кредитний ліміт до 10 000 грн, який банк мені надав. Скористався програмою «Запросити друга», через яку одна людина відкрила рахунок, за що я отримав ще 50 грн кешбеку.

16 липня я вивів зароблений кешбек (з урахуванням податку отримав 77 грн на свій рахунок), але в цей же день отримав повідомлення у застосунку банку про рішення розірвати зі мною ділові відносини.
Повідомлення мало досить дивний вигляд, тож спочатку я припустив, що це фішинг або помилка. Проте виявилось, що повідомлення справжнє. Причина, згідно з офіційним документом «на підставі абзацу третього част. 1 ст. 15 Закону України „Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення“, а саме у зв’язку із встановленням неприйнятно високого ризику за результатами переоцінки ризику клієнта.», але яких саме моїх дій це стосується — банк не пояснює.

Спроба вирішити питання через гарячу лінію не дала жодних результатів, адже там автоматичні відповіді від бота, який дублює все написане в документі. Відвідування відділення також не прояснило ситуацію, хоча працівники молодці, були ввічливі, намагались допомогти і були дуже здивовані таким рішенням банку, однак жодної конкретної інформації від банку отримати так і не вдалось. Просто сказали, що причина не розголошується.

Пишу тут відгук, з надією все ж таки порозумітися, виправити ситуацію і цю помилку, оскільки я не порушував жодних правил, і мої транзакції були прозорими та зрозумілими. Дуже прошу представників банку зв’язатися зі мною, щоб детальніше обговорити цю ситуацію та знайти якесь рішення. Я зацікавлений у подальшій співпраці, якщо йдеться про непорозуміння чи технічну помилку.
абанк
Підтримка àбанку 18 липня 2025, 17:17

Ми розуміємо Ваше занепокоєння щодо розриву відносин. На жаль, обслуговування в нашому банку є припиненим за рішенням банку, яке базується на Умовах та правилах, з якими Ви погоджуєтесь відкриваючи рахунки. А саме, пункту 3.3.11 розділу 2.1.3 даних правил.

Дане рішення не є змінним та не може бути переглянутим в майбутньому

Fantomas2020
Fantomas2020
18 липня 2025, 14:43
Только за выведенный кэш-бэк вряд ли прекращают деловые отношения. Возможно вами был задекларирован низкий официальный доход или покупали-продавали криптовалюту.
DmytroVav
DmytroVav
18 липня 2025, 14:46
В відгуку описані всі операції, які виконувались в банку з 9 по 16 липня. Тому і дивно, що банк розірвав ділові відносини.
Qwerty1999
Qwerty1999
18 липня 2025, 17:48
Якщо безоплатно відкрити банківський рахунок і не проводити ніяких оплат
та термінальних транзакцій, а тільки отримувати кешбек через реферальне
посилання — такі кліенти ні одному укрбанку не потрібні…
18 липня 2025, 21:14
Справа не з цьому явно, в багатьох Банках є реферальні системи, вони фактично і розраховані на при ток клієнтів — навіть таким чином, Банк сплачує за це не досить велику суму, оскільки може отримати в подальшу з приведеного клієнта набагато більше
18 липня 2025, 21:15
Уточніть, будь ласка, можливо у Вас вже були Банки у яких Вам було відмовлено в обслуговуванні по 15 ст. Чи можливо Ви переказували до цього Банку кошти з іншого Банку де була відомова по 15ст.

Курс валют в абанку

Курс валют в абанку

Головна / Банки України 🏦 / абанк 💰 / Відгуки про абанку 📝 / А Банк розірвав договір і закрив рахунки без пояснення причини