Віктор Дуднік 9 травня 2025, 21:04
А-Банк заблокував мою картку після надходження коштів, посилаючись на якусь «скаргу» третіх осіб. Жодних офіційних документів (ухвали суду, постанови слідчого, звернення від поліції чи виконавчої служби) банк не надає.

У відповідь на мої запити банк вимагає повернути кошти, які вже надійшли на мій рахунок, або ж погодитись на їх «добровільне» повернення. В іншому випадку — обіцяє тримати картку заблокованою до «вирішення питання зі скаргами».

Що особливо важливо:

Жодної офіційної претензії чи провадження немає;

Банк свідомо уникає письмових відповідей і постійно переводить розмову у телефонний формат, що виглядає як навмисний тиск на клієнта;

Усі пояснення усні, без жодного підтвердження, яке має юридичну силу;

Картку не розблоковують, навіть при відсутності будь-яких юридичних підстав.

Вважаю такі дії прямим порушенням ст. 32 Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів», за якою з моменту зарахування коштів на мій рахунок я є їх законним власником.

Також вважаю, що банк перевищує свої повноваження, намагаючись тиснути на клієнта та фактично граючи роль «арбітра», хоча не має на це жодного права без рішення компетентних органів.

Це — неприйнятна практика, яка підриває довіру до банківської системи України.

Готую звернення до:

Національного банку України,

Офісу фінансового омбудсмена,

Правоохоронних органів.

Прошу А-Банк надати офіційне пояснення, припинити блокування без підстав і не виконувати роль «суду» чи «слідчого» без відповідних повноважень.
абанк
Підтримка àбанку 10 травня 2025, 9:37

Хочемо зауважити, що на підставі Умов та правил, з якими клієнт погоджується при відкритті рахунку, деякі платежі дійсно можуть вимагати додаткової перевірки. Детальні вимоги щодо можливого блокування та етапів перевірки зазначені за цим посланням у пункті 3.3.25.:

У випадку надходження скарг, банк може блокувати картку до підтвердження зарахувань на картку клієнта. За підсумком розгляду скарги, банк може запропонувати клієнту повернути кошти заявнику. На жаль, від Вас було отримано відмову.

З Вами зв'яжуться відповідальні співробітники для більш детальної консультації щодо Вашого питання.

SergeyNina
SergeyNina
10 травня 2025, 4:21
Криптовалюта?
Скорее всего была оплата с украденного/ взломанного аккаунта или схема треугольник.
Вам придется писать жалобу по ордеру чтобы вам вернули криптовалюту, а вы будете возвращать деньги человеку.
Здесь важно чтобы банк предоставил вам все данные.
Вообще вам должны были все это объяснить сотрудники при общении с вами, очень странно что они так себя ведут.
Со стороны банка все видно в жалобе на вас.
Валерка Котовский
Валерка Котовский
14 травня 2025, 10:32
Спасибо, я обучаю людей что такое тругольник и т. д. и тп, вы помогаете мне не писать кучу текста :D

Пусть ещё ознакомится с темкой как безопасно продать крипту чтобы не отмыть деньги мошенникам:

natashaGra
natashaGra
10 травня 2025, 9:41
Все равно договор обслуживания не должен противоречить действующему законодательству. А то что банк вытворяет ссылаясь на договор не очень похоже на придерживание этих норм. Текст копипаста стандартный для ответов этого банка
Недорого Отзывы
Недорого Отзывы
13 травня 2025, 11:26
А ничего что законі противоречат Конституции?

Курс валют в абанку

Курс валют в абанку

Головна / Банки України 🏦 / абанк 💰 / Відгуки про абанку 📝 / А-Банк блокує мої кошти без рішення суду, вимагає «повернути» гроші за чиєюсь скаргою