Некваліфіковані співробітники А-банку та АРЕШТ КОШТІВ від ДВС

Проблема вирішена
GerbertWells 28 квітня 2025, 16:16
З А-банком я з 2020-го року. Тримав лише зелену карту довгий час. З 2023 року, після зашквару Монобанку Гороховського 9 травня і відновлення арештів невеликих боржників по всіх банках країни, відкрив у А-банку дебетку і рахунок ФОП.

5 РОКІВ я був задоволений банком через відсутність співпраці з ДВС через АСВП — тобто банк був моїм партнером, а не агентом держави. агатьом знайомим рекомендував саме цей банк неодноразово. І тут, у кінці грудня 2024 з рахунків було списано (без навіть арештів) суттєву суму. Після розборів з банком, ДВС і НБУ виявилось, що банківська система загалом у нас не клієнтоорієнтована, є така 63 Постанова НБУ — всім раджу ознайомитись, згідно якої ваші кошти за платіжною вимогою виконавця банк просто спише, навіть не отримуючи Постанови про арешт коштів, рішення суду або ін. документ. Це був перший дзвінок. Треба було свалити з банку, як хотілось. Але ж… Тривають судові процеси з ДВС по тих коштах.

Дзвоник другий. Під кінець квітня 2025 банк блокує ПОВНІСТЮ ВСІ КАРТКИ, РАХУНКИ і припиняє всі транзакції по ним. Отримав Постанову ДВС про арешт КОШТІВ та зв’язався з виконавцем: виконавець не накладав арешт на всі рахунки, а лише на певну суму, яка вказана у Постанові. Півдня втрачено на переписку у Телеграмі з ботами колцентру, яка окрім втрачених нервів нічого не дала. Дзвінок у колцентр завершився прийняттям звернення і наданням номеру. Але результату немає досі, хоча визнати і виправити свої помилки можна елементарно просто і швидко! Ця ситуація ускладнює роботу ФОП, погашення кредиту в цьому ж банку, сплату комунальних та ін. платежів, податків. Нерозуміння і небажання кол-центру вирішити питання — дає відчуття умисного саботажу банком проблеми клієнта і небажання подальшої співпраці. Замість вирішення цього скріпти про співчуття — лише погіршують роздратування.

Ще раз для працівників банків: ЧИТАЙТЕ ТЕКСТ ПОСТАНОВИ ДО КІНЦЯ! АРЕШТ КОШТІВ — НЕ ДОРІВНЮЄ БЛОКУВАННЯ ВСІХ РАХУНКІВ!!!

Вимагаю якнайшвидшого відновлення користування рахунками (за виключенням суми арешту) та вибачень, а винним у таких діях — звільнення з банку.
абанк
Підтримка àбанку 29 квітня 2025, 10:25

Як фінансова установа, ми діємо відповідно до чинного законодавства та зобов’язані виконувати платіжні вимоги, які надходять до нас від органів державної виконавчої служби. У разі отримання такої вимоги банк проводить списання коштів у межах зазначеної суми.

Щодо ситуації з арештом рахунків — наразі інформація опрацьовується. Ми аналізуємо постанову та порядок її виконання відповідно до встановлених процедур. Після завершення розгляду зв'яжемося з вами і надамо детальне роз'яснення.

Дякуємо за розуміння і за Ваш зворотний зв'язок.

GerbertWells
GerbertWells
29 квітня 2025, 16:40
Блокування карток знято сьогодні. Ціна питання: три робочі дні нервів і перепсок з бонком, скарги сюди та в НБУ, п`ять днів без грошей. Рівень персоналу — все нижче. Навчайте людей перш ніж допускати до системи!

Курс валют в абанку

Курс валют в абанку

Головна / Банки України 🏦 / абанк 💰 / Відгуки про абанку 📝 / Некваліфіковані співробітники А-банку та АРЕШТ КОШТІВ від ДВС