Заблокували рахунок за продаж особистого майна.

Проблема вирішена
Данило Перваченко 1 квітня 2025, 15:43
Нахожусь за кордоном, потроху розпродаю майно з будинка, готуючи його до продажу. Банк заблокував рахунок за декілька переказів на карту. Надав детальне пояснення що саме і кому продавав. Рахунок не розблокували з вимогою надати деклацію фоп або декларацію про доходи. Як це зробити, якщо я не фоп і немаю доходів в Україні зрозуміти неможливо.
А тепер цікаве — телеграм бот зациклений і добитися чогось неможливо, зв’язку в месенджерах немає, тількі бот. Мій номер заблокували і я не можу з нього зателефонувати в банк. Тобто ніякого зв’язку і як забрати з банку залишок коштів, близько 13000 не зрозуміло. Зателефонував з іньшого номера, але відповіді так і не отримав.
абанк
Підтримка àбанку 1 квітня 2025, 18:31

Обов'язок Банку здійснювати аналіз фінансових операцій клієнтів, з метою виявлення фінансових операцій, що не відповідають фінансовому стану або змісту діяльності (ст. 7, 11 ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів...»).

За результатами даного аналізу було прийнято рішення про розрив ділових відносин. Наразі Ваше питання в роботі. За результатом ми Вас проінформуємо.
Мінфін
Відповідь адміністратора
29 травня 2025, 12:53
Даний відгук став учасником редакційного огляду: https://minfin.com.ua/ua/2025/05/29/151746338/

Три літри
Три літри
1 квітня 2025, 19:36
А як ви збираєтесь забирати гроші перебуваючи за кордоном?

Також цікаво як ви розпродаєте майно не маючи до нього фізичного доступу.
2 квітня 2025, 12:48
Ну я це розписав в поясненні банку.
2 квітня 2025, 12:49
Стосовно виришення питання, банк не взяв до уваги мої доводи і пояснення, і просто написав, що розриває договір.
VikaKurort
VikaKurort
29 травня 2025, 9:19
Давно не читала «умови надання банківських послуг» цього банку, проте ще кілька місяців тому там був пункт про те що банк не має права блокувати рахунок клієнта довше ніж на 180 днів. Мені рахунок розблокував абанк після того як цей термін сплив і я звернулась до банку із запитом. Вони спочатку падали на мороз, але я запитала у них на підставі якого пункту правил надання послуг продовжується блокування і банк відразу розблокував

Курс валют в абанку

USD 42 42.6

Курс валют в абанку

USD 42 42.6
Головна / Банки України 🏦 / абанк 💰 / Відгуки про абанку 📝 / Заблокували рахунок за продаж особистого майна.