Мінфін - Курси валют України

за що такі відсотки?

Проблема вирішена
Олена Валеріївна 1 грудня 2024, 11:13
Заблокували і розірвали відносину у листопаді.кредит був 86000 гривень, використано було 18060 гривень кредиту (у додатку було написано при виходу с пільгового періоду на сумму забогованності буде нароховано 3,40% відсотків), пільговий період закінчився 30 листопада.18060 помножити на 3,40% це 614 гривень.списали у додатку 1.12.2024 року 1714 гривень.пояснить будб ласка звідки і як?
абанк
Підтримка àбанку 1 грудня 2024, 16:05
Добрий день!

При виході з пільгового періоду відсотки нараховуються за відсотковою ставкою 3,4% (нараховуються за кожен день на максимальну заборгованість на день з моменту виникнення заборгованості) та списуються з першого дня користування за весь період користування. Оскільки Вами не було внесено суму для збереження пільгового періоду відсотки було нараховано за весь період з моменту початку користування.

Нам прикро, що Ви отримали негативні емоції через дану ситуацію. Банк завжди надає повну та актуальну інформацію в застосунку àbank24, щоб Ви могли побачити точну суму, яку потрібно внести для того, щоб залишатися в пільговому періоді.

Олена Валеріївна
Олена Валеріївна
1 грудня 2024, 18:48
Тільки треба писати у додатку що проценти починають нараховуватися кожного дня, а не 3,40 у місяць на сумму заборгованності,як Ви пишете.
ingeniero
ingeniero
13 грудня 2024, 16:50
Може Ви не зрозуміли відповіді. Нараховують з розрахунку 3,4% на місяць, просто, по-перше, відлік починають з дати виникнення заборгованості, а не з початку останнього місяця, а, по-друге, відсотки нараховують на максимальну заборгованість по кожному дню, а не на ту суму заборгованості, що була на кінець місяця
Не те, щоб я захищав банк, але та фраза про порядок нарахування відсотків у відповіді представника банку взята з тарифів, а не зі стелі, та й потім це практично стандартний порядок для наших банків, а не якась вигадка саме А-Банку.

Курс валют в абанку

Курс валют в абанку