Мінфін - Курси валют України

відмовляють в обміні валют.

Олексій сем 22 вересня 2024, 20:57
Відділення за адресою: Київ, пр-т Академіка Палладіна, 22
був на початку серпня. Я прийшов обміняти долари на гривні. У мене був паспорт. Мені відмовили у обміні. Сказали що треба заповнити якусь анкету! та сказали що треба код ідентифікаційний. Тобто паспорта навіть не достатньо. Казали що я не клієнт банку. Тобто щоб у цьому банку обміняти долари потрібно мати код! за заповнити анкету. це законно ??
абанк
Підтримка àбанку 23 вересня 2024, 12:35

Операцію в касі можна провести будучі ідентифікованим у Банку. У касі проводиться обов'язкова ідентифікація клієнтів по всіх операціях (в національній та іноземній валюті) на суму, рівну і вище еквіваленту 5 000 грн. В питані ідентифікації Банк керується Законом України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», тому в випадку здійснення фінансових операцій (в національній та іноземній валюті) дійсно необхідна ідентифікація.

Ідентифікація можлива за одним з документів:
— Документи з Дія;
— паспорт книжечка + ІПН;
— ID-картка (паспорт) + ІПН;
— ID-картка (посвідка на постійне перебування на Україні) + ІПН;
— закордонний паспорт + ІПН;
— ID-картка (посвідка на тимчасове перебування на України. Тільки паспорту недостатньо для проходження ідентифікації.
Ми будемо раді Співпраці з Вами та нам шкода, що Ви відчули в цій ситуації незручності.

Три літри
Три літри
23 вересня 2024, 5:55
Це законно, а ви не забувайте вказувати що збирались обміняти більше 400 000₴.

А то прочитає це людина що збирається купувати 100$ і в неї складеться хибне враження про банк.
natashaGra
natashaGra
23 вересня 2024, 7:21
Вообще-то так оно и есть, у них идентификация от любой суммы
23 вересня 2024, 9:47
В чем проблема поменять в обменнике? Куча мест откуда люди с большими спортивными сумками выходят и не парятся и там явно далеко не 400к, я б и сам не рискнул засветить паспорт при обмене даже хоть 500$, неизвестно кому потом пойдут эти данные
Недорого Отзывы
Недорого Отзывы
23 вересня 2024, 11:43
Не переживай. Только в СБУ,НАБУ и налоновую
23 вересня 2024, 12:17
Ага, я помню как карту в привате оформил, а мне спустя несколько дней уже звонила «служба безопасности приватбанка», назвала мое фио и просила что-то там провернуть, так у меня еще кнопочный телефон был
SergeyNina
SergeyNina
27 вересня 2024, 0:16
У банка идентификация от любой суммы. У многих банках сейчас точно также.

Курс валют в абанку

Курс валют в абанку