Мінфін - Курси валют України

Блокування карти. Ризик втратити доступ до своїх коштів — остерігайтесь!

Проблема вирішена
vghalina 18 вересня 2024, 19:23
Хочу поділитися своїм негативним досвідом користування послугами А-Банку, щоб застерегти інших клієнтів від можливих проблем.

16 вересня 2024 року мій рахунок та картку без надання пояснень та підстав було заблоковано після надходження коштів у розмірі 4320 грн. Після мого звернення до банку, повідомили, що блокування було здійснено на підставі внутрішньої перевірки банку, згідно з пунктом 3.3.18 договору, який дозволяє банку призупиняти видаткові операції до 180 днів, якщо виникають сумніви щодо використання картки. Банк підозрює, що доступ до картки або її реквізитів могли отримати треті особи.

Попри те, що я одразу надала всі необхідні документи для перевірки, минуло вже кілька днів, а доступ до моїх коштів так і не було відновлено. Представники банку лише обіцяють розглянути питання у встановлені терміни, які постійно затягуються. Відсутність чіткого пояснення ситуації та нездатність вирішити проблему у встановлені строки викликають сумніви у прозорості та надійності банку.

Пізніше сказали, що банк має право блокувати картку відповідно до пункту 3.3.5 договору в ряді випадків, серед яких:
Інші випадки на розсуд банку.

Цей пункт свідчить про те, що банк може скористатися положеннями договору для безпідставного блокування коштів клієнтів, що ставить під загрозу доступ до ваших коштів. Це викликає серйозні підозри щодо професійності роботи банку та його добросовісності у виконанні своїх зобов’язань перед клієнтами.

Працівник банку в телефонному дзвінку спілкувався зверхньо, говорив, що на мене подана скарга, не називаючи заявника, пропонував мені врегулювати питання з заявником, не називаючи його, не відповів на мої питання та кинув слухавку.
Я просто шокована таким відношенням до клієнта! Це виглядає як схема привласнення клієнтських коштів.
Якщо ви не хочете опинитися в ситуації, коли ваші кошти заблоковані без належного пояснення і вирішення питання відкладається на невизначений термін, я настійно рекомендую уникати послуг А-Банку. Остерігайтесь подібних випадків і обирайте більш надійні фінансові установи.

Будьте обережні і обирайте надійні фінансові установи, які поважають своїх клієнтів і забезпечують прозорість у питаннях блокування рахунків та доступу до коштів.
абанк
Підтримка àбанку 18 вересня 2024, 20:08
Добрий день!

Хочемо зауважити, що на підставі Умов та правил, з якими клієнт погоджується при відкритті рахунку, деякі платежі дійсно можуть вимагати додаткової перевірки та це може спричинити тимчасове блокування картки. Детальні вимоги щодо можливого блокування та етапів перевірки зазначені за цим посланням у пункті 3.3.25.:

Наші фахівці зв'язалися з Вами та повідомили по яким платежам є додаткові питання. Вони також надали детальні рекомендації щодо подальших дій для вирішення ситуації.

18 вересня 2024, 19:35
Если на вас подали жалобу или в этом банке так сказали, то это способ банка отнять 30 процентов от всех денег у вас на счетах. Обращайтесь к юристу, пишите в НБУ
18 вересня 2024, 19:48
Я вже написала скаргу на банк в НБУ. Я просто шокована, що вони так відносяться до клієнта. З таким договором можна будь кому заблокувати рахунок, клієнт зовсім не захищений
18 вересня 2024, 20:35
Хотіла б звернути вашу увагу на те, що незважаючи на надані рекомендації, ситуація з блокуванням моєї картки досі не вирішена. Я надала всі необхідні документи і виконала всі вимоги, але доступ до моїх коштів досі заблокований без чіткої інформації про терміни розблокування. Також зазначаю, що я не отримала жодного попередження або офіційного повідомлення про блокування моїх операцій до моменту блокування картки. Це створює додаткові труднощі у вирішенні ситуації та викликає занепокоєння. Відповідь банку: «Відмова у занятті обмеження. Ви не згодні на повернення за скаргою. «При цьому мені не надають жодної інформації по міфічній скарзі: «Відсутня можливість надати деталі скарги, це внутрішня інформація в банку. Всю інформацію щодо скарг надати Вам мав профільний спеціаліст» Профільний спеціаліст кинув слухавку, коли я запитала з ким я маю врегульовувати питання, та згоду на повернення КОМУ ?за скаргою я маю надати? Хто є заявником, мені не надали жодної інформації. Це виглядає так, ніби я маю дати дозвіл на списання особистих коштів з мого рахунку!
18 вересня 2024, 20:56
На моє прохання в письмовій формі офіційно до мене звертатись щодо надання згоди на повернення за скаргою та надати матеріали скарги, банк відповів: «така можливість відсутня, питання за скаргою проводиться лише у телефоному діалозі з профільними спеціалістами» Якщо така можливість відсутня, то ви займаєтесь вимаганням і привласнюєте чужі кошти!!!
Валерка Котовский
Валерка Котовский
19 вересня 2024, 16:04
Прикол в том что возвращать и обращать внимание на скаргы банк может только через держ органы то есть полицию:) потому такие бумаги официально никто не даст, как составить иск на банк через электронный суд, я расписал у себя в блоге.
А так же я советую вам во избежание *скарг* прочитать статью в моём блоге о том как безопасно продать криптовалюту. Чтобы не попасть на мошенников и не отмыть им деньги, да через суд вы конечно выиграете свои деньги но это долго…
19 вересня 2024, 12:09
Письменно они не будут такое писать, этот документ может стать доказательством в полиции и суде и НБУ. Значит записывайте телеф разговоры с представителями

Курс валют в абанку

Курс валют в абанку

Головна / Банки України 🏦 / абанк 💰 / Відгуки про абанку 📝 / Блокування карти. Ризик втратити доступ до своїх коштів — остерігайтесь!