Мінфін - Курси валют України

Встановити

Блокування соціальних виплат одразу після їх зарахування на карту!

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Проблема вирішена
Katie25 14 травня 2024, 0:07
Відділення за адресою: Чернігів, пр-т Левка Лук'яненка, 21
3 місяці чекала на виплату соціальної допомоги на дітей як одинокій мамі. В квітні ПриватБанк відмовив в обслуговуванні без пояснень. Змінила реквізити в ЦНАПі того ж дня (!), але гроші всеодно надійшли в ПриватБанк через 3 тижні, а не на вказаний новий рахунок.
В ЦНАПі, де оформлювала, відправили розбиратися в банк, адже вони виплату зробили та нічим більше допомогти за їх розумінням не можуть. В ПриватБанку сказали надати реквізити іншого банку для перерахування виплати. Надала IBAN рахунку в А-банку. Ввечері того ж дня гроші було зараховано, але через 2 секунди (!!) рахунок заблокували та відмовили в обслуговуванні. Телефонувала на гарячу лінію щодо прояснення причин блокування, адже є підтвердження, що ці гроші — соціальні виплати за 3!!! Місяці. Писала в службу підтримки на вайбер.
В А-банку на це не зважають, та відмовляють віддати мені ці кошти, надані державою як допомога на утримання дітей, готівкою, бо більше не хочу щоб гроші й далі ходили по банках. Дітей треба годувати кожен день.
Абанк
Відповідь банку
Підтримка Абанку 14 травня 2024, 8:53
Добрий день!

Банк діє згідно ст. 7, 11 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», тому змушений запитувати необхідні документи та аналізувати фінансові операції Клієнтів з метою виявлення фінансових операцій фінансового стану та/або змісту діяльності Клієнта, тому будь-які фінансові операції можуть вимагати підтвердження джерела походження коштів.

За результатом перевірки, Банком прийнято рішення, згідно з яким будуть розірвані укладені з Вами договори та закриті поточні рахунки, на підставі абзацу третього частини 1 ст. 15 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», а також відповідно до пункту Умов та правил Банку 3.3.11., де зазначено право Банку припинити договір в односторонньому порядку.

Ми взяли Ваше питання на контроль та вже відправили Вам в особисті повідомлення детальну інструкцію, щоб Ви отримали залишок коштів. Будемо раді допомогти.

Коментарі - 7

+
+15
natashaGra
natashaGra
14 травня 2024, 10:05
#
Как по мне представитель банка написал абсурд. Если выплата от государства какие ещё подтверждения нужны банку???
+
0
Oleksii Ch
Oleksii Ch
14 травня 2024, 12:46
#
Проблема в тому, що тут підміна фактів…
Соцвиплатою то було, коли надійшло до Привату.

А коли Приват зробив переказ на А-банк, то вже просто надходження від потенційно ризикового клієнта. Фактично в той момент вони забруднились результатами невдалого фінмоніторінгу.

Тут або питання до держави, яка перерахувала гроші на старий рахунок. Або проблема клієнта, який змінив рахунок, коли було вже пізно (це вірогідніше, бо виплати йдуть за розкладом і в якийсь момент вже пізно змінювати рахунок)


+
0
Katie25
Katie25
14 травня 2024, 12:59
#
Рахунок змінила одразу, в той же день, коли ПриватБанк відмовив в обслуговуванні, 15.04. Їздила до ЦНАПу та передала реквізити. Обіцяли наступного дня їх замінити, але за 3 тижні (!!!) так і не зробили цього. Хоча я надала інформацію, що той рахунок закритий. Перерахували в травні, досі не можу отримати ці кошти. В А-банку видати готівкою відмовили категорично, була у відділенні зранку, взяли реквізити іншого банку. При цьому гроші на А-банк надійшли з поміткою, і представник А-банку також сказав, що й на наступний банк вони підуть з поміткою про розрив ділових відносин, тобто передає конфіденційну інформацію третім особам, іншим фінустановам. Грошей досі немає. В застосунок А-банку доступу тепер теж більше немає.
+
0
Oleksii Ch
Oleksii Ch
14 травня 2024, 13:04
#
Тобто ЦНАП — безгрішні та працюють 24 на 7? Дивина…
Скоріше за все вони болт забили і нічого не стали робити. Держоргани працюють зараз душе хріново — мій батько 2 роки тому безкінечно чекав на нове пенсійне з інвалідністю — на телефоні казали, що немає, а як дійшло до особистого візиту з адвокатом, одразу знайшлося, бо лежало там 3 тиждні.

Вам їх нажаль і не видадуть готівкою, бо гроші не пройшли фінмон. Банк за таке отримає по макітрі за заплатить тисяч 300−600 штрафу.

Я навіть не знаю, що порадити. Шукайте банк, який прийме. Підготуйте докази, що то була саме допомога, можливо приймуть. Я б зібрав папери щодо права на домомогу, підтвердження, що допомога була виплачена, взяв квитанцію з привата про переказ на А-банк. І з цим пішом по маленьких банках.

Доречі, зараз «голодні» з Абанку ще спробують відкусити 30% від тої суми, бо вони собі це дозволили пунктом правил. Я хз, чи допоможуть скарги, чи тільки суд.
+
+15
Katie25
Katie25
14 травня 2024, 13:12
#
В ПриватБанку надавали можливість видати готівкою, але я, на жаль, не скористалася тою можливістю, бо треба було б знову їхати в відділення в іншому районі міста. Тож вказала реквізити іншого банку, адже не думала, що будуть такі проблеми. В ПриватБанку перепитувала, чи це блокування тільки в їхньому банку, чи вони передають інформацію. Сказали, що це лише внутрішня інформація банку, на інші не розповсюджується. Хоча й заблокували рахунки так і не зрозуміла з якої причини, пояснень не надали. Картами банку користувалася більше 15 років.
+
0
Oleksii Ch
Oleksii Ch
14 травня 2024, 13:31
#
В ПриватБанку надавали можливість видати готівкою

Це логічно, бо вони то бачіли джерело коштів…
+
0
Katie25
Katie25
15 травня 2024, 19:33
#
Гроші отримала, перераховано на інший банк. Хочу подякувати спеціалісту головного офісу Микиті за спробу відновлення рахунків, хоча це й не вдалося.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Абанку

Валюта Купівля Продаж
EUR 43.4 44.3
USD 40.5 41.1
Всі курси банку

Курс валют в Абанку

Валюта Купівля Продаж
EUR 43.4 44.3
USD 40.5 41.1
Всі курси банку
Головна / Банки України 🏦 / Абанк 💰 / Відгуки про Абанку 📝 / Блокування соціальних виплат одразу після їх зарахування на карту!