Банк заблокував мої рахунки
- Мария Васильева
- 11 квітня 2023, 15:11
А що робить, коли більше немає рахунків в інших банках???
- Мария Васильева
- 11 квітня 2023, 15:32
Доброго дня!
Так, я отримала листа від Банку.
Знову мені треба написати заяву на переказ коштів до іншого Банку. Рахунку в іншому Банку я не маю. Відкрити онлайн віртуальний рахунок, також я не можу. Тому що банки запитають підтвердження через Дію. В Дію також зайти не можу, бо Дія просить підтвердження BankID. Я знаходжусь на окупованій території Херсонської області, зв’язку також не маю. Замкнуте коло!
Фахівці банку в чаті казали, що можу надати рахунок іншої людини. В заяві я написала рахунок сестри, але банк відповів, що не можна. Як бути ? Як мені отримати свої кошти? І це максимум Ваших зусиль для обслуговування людей на окупованій території???
Курс валют в абанку
EUR | 43.1 | 44 |
Це більше загальний відгук, але пишу його про А-банк, тому що на даний час питання не вирішене з цим банком.
Я мешкаю на окупованій території в Херсонській області. Ще в лютому ПриватБанк розірвав зі мною угоду та закрив мої рахунки. Більше місяця я спілкувалася з ПриватБанком, щоб отримати залишок своїх коштів на рахунок А-Банку. Клієнтом А-банку я вже рік. За рік у мене було близько 6 надходження на карту: три надходження зі своєї карти Приват ще рік тому кожне близько 1500грн., одне надходження у лютому 1500грн. надіслала сестра, у березні зі свого рахунку Ощадбанка я перевела 1600грн. та останнє надходження — це залишок моїх коштів з ПриватБанку, там вже коштів побільше — накопичені пенсії по втраті годувальника, соц.виплати та допомога ООН. І як тільки зайшли останні кошти, А-Банк заблокував мої рахунки з вимогою надати відомості про надходження. Я надала пояснення на електронну пошту. За тиждень отримала відповідь, як і ПриватБанк, А-банк розриває зі мною відносини згідно 1ст. 15 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму
та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», я для них ризиковий Клієнт. Тепер питання: де є підстава відмивання коштів? Це мені знову переводити кошти до іншого банку. А де гарантія, що наступний банк мені їх не заблокує?
Так в мене і немає більше рахунків в банках. До кого тепер звертатися, я вже не розумію.
Я знаходжусь на окупованій території. Відкрити віртуальні картки в інших банках я не можу, немає зв’язку для отримання підтвердження смс та дзвінка, або через Дію. Авторизація в Дії тільки через банк, і так по колу.
Що за ставлення банків до людей, що знаходяться в окупації?
На адресу Вашої електронної пошти було відправлено повідомлення з інформацією і причинами розірвання відносин 04.04.2023. Просимо надати відповідь на даний лист і кошти будуть перераховані на карту іншого банку протягом 5-ти робочих днів після отримання заяви.