Мінфін - Курси валют України

Встановити

Отдали «долг» в creditExpress

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
MaximLen 18 грудня 2018, 14:24
Відділення за адресою: Запоріжжя, вул. Бочарова, 1
Платила ежемесячно, да, иногда с задержками, но полную сумму на карту.
А вчера узнала, что мое дело отдали в коллекторскую фирму CreditExpress!
Ходила в отделение банка, там даже сотрудник удивилась, ведь платежи были регулярными!
Теперь пришло письмо о том, что 03.01 ко мне направят выездную группу! Стоит ли верить письму, если сотрудник банка посоветовал просто продолжать ежемесячные платежи и сделать заявление о реструктуризации долга?
Надо ли сообщать об этом в CreditExpress?
Мінфін
Відповідь адміністратора
19 грудня 2018, 13:42
Отзыв подтверждён «Минфином» (на 19.12.2018).
Пользователь предоставил доказательства по запросу администрации сайта, подтверждающие, что он является клиентом данного банка.

Коментарі - 9

+
0
Toxa David
Toxa David
18 грудня 2018, 15:43
#
Скорее всего банк не передал долг фирме CreditExpress, а только нанял их для «ненавязчивого» напоминания о долге. Уточните у банка был ли договор о передаче вашего долга. Скорее всего вам необходимо продолжать платить в банк до полного закрытия кредита. А письмо «пугалка» можете его выбросить.
+
0
MaximLen
MaximLen
18 грудня 2018, 15:58
#
Я ходила в отделение и факт «передачи» или как это назвать, подтвердили.

Я подала заявление на реструктуризацию кредита, но мне сказали, что поскольку Я ежемесячно вносила деньги на счета, мне могут отказать в реструктуризации. Заявка в ожидании на данный момент.

Я позвонила в эту фирму, объяснила, что подала запрос и он в обработке. На что мне, довольно хамовато, ответила женщина «Значит нам пока с вами о долге нет смысла говорить. Всего доброго»

Насколько правомерной была передача моего долга от Банка, со всеми данными, в ту фирму. И могут ли они действительно направить Выездную группу без решения суда и исполнительной службы?
Сотрудница банка прямо сказала «мы не знаем как они работают. Мой вам личный совет — наймите юриста»

+
0
Toxa David
Toxa David
18 грудня 2018, 16:15
#
Стаття 189Кримінальний кодекс України. Вимагання
Вимога передачі чужого майна чи права на майно або вчинення будь-яких дій майнового характеру з погрозою насильства над потерпілим або його близькими родичами, обмеження прав, свобод або законних інтересів цих осіб, пошкодження чи знищення їх майна або майна, що перебуває в їх віданні чи під охороною, або розголошення відомостей, які потерпілий чи його близькі родичі бажають зберегти в таємниці (вимагання), — караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.
+
0
Toxa David
Toxa David
18 грудня 2018, 16:16
#
Стаття 355. Кримінальний кодекс України. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань.
1. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань, тобто вимога виконати чи не виконати договір, угоду чи інше цивільно-правове зобов'язання з погрозою насильства над потерпілим або його близькими родичами, пошкодження чи знищення їх майна за відсутності ознак вимагання, — карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.…
2. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань, вчинене повторно або __за попередньою змовою групою осіб__, або із погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або поєднане з насильством, що не є небезпечним для життя і здоров'я, або з пошкодженням чи знищенням майна, — карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.
+
0
Toxa David
Toxa David
18 грудня 2018, 16:17
#
Стаття 162. Порушення недоторканності житла; Согласно ст 162 Уголовного Кодекса Украины «1. Незаконне проникнення до житла чи до іншого Володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, а так само незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканність житла громадян,-
караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.
2. Ті самі дії, вчинені службовою особою або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування,- караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.»
+
0
Toxa David
Toxa David
18 грудня 2018, 16:18
#
«Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 512 Цивільного кодексу України (далі — ЦКУ) кредитор у зобов'язанні може бути замінений іншою особою на підставі угоди про відступлення права вимоги. При цьому, згідно ст. 513 ЦКУ, правочин щодо заміни кредитора у зобов'язанні вчиняється у такій самій формі, що і правочин, на підставі якого виникло зобов'язання, право вимоги за яким передається новому кредиторові.
Для відступлення права вимоги не потрібна згода боржника, про що сказано у ч. 1 ст. 516 ЦКУ. Однак, відповідно до вимог законодавства боржник повинен бути письмово повідомлений про заміну кредитора у зобов'язанні. Відповідно до ч. 2 ст. 516 ЦКУ «якщо боржник не був письмово повідомлений про заміну кредитора у зобов'язанні, новий кредитор несе ризик настання негативних для нього наслідків. У цьому разі виконання боржником свого обов'язку первісному кредиторові є належним виконанням».

+
0
Toxa David
Toxa David
18 грудня 2018, 16:21
#
Таким чином, можна прийти до висновку, що чинне законодавство України передбачає можливість поступки права вимоги за кредитним договором іншій фінансовій установі незалежно від наявності згоди боржника. Однак, обов'язковим є письмове інформування боржника про заміну кредитора в зобов'язанні. У разі відсутності такого письмового інформування ми можемо порекомендувати позичальнику звернутися письмово до нового кредитора з вимогою надати відповідні документи, що підтверджують наявність у нього права вимоги (копія договору поступки права вимоги), і лише після отримання підтвердних документів здійснювати платіж за кредитом.
+
0
Toxa David
Toxa David
18 грудня 2018, 16:33
#
«И могут ли они действительно направить Выездную группу без решения суда и исполнительной службы?» — да могут, но прав у такой группы никаких. Кроме как еще раз напомнить вам о наличии долга они больше ничего не могут. Решения суда нет, удостоверений исполнительной службы они не имеют предписания из ИС у них нет, — так хулиганы проходимцы. Вызывайте полицию для фиксации факта хулиганства если группа приедет что врят ли. «Согласно статье 62 Конституции Украины лицо считается невиновным в совершении преступления и не может быть подвергнуто уголовному наказанию, пока его вина не будет доказана в законном порядке приговором суда»
+
0
MaximLen
MaximLen
18 грудня 2018, 19:18
#
Спасибо Огромное.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Абанку

Валюта Купівля Продаж
EUR 42 42.8
USD 39.2 39.8
Всі курси банку

Курс валют в Абанку

Валюта Купівля Продаж
EUR 42 42.8
USD 39.2 39.8
Всі курси банку