Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 листопада 2022, 15:20

В Австрії скасували безкоштовний проїзд для українців

Починаючи з 1 листопада в Австрії змінюються правила проїзду для українців, які передбачають одноразовий безкоштовний квиток тільки для прибулих переселенців, а також платний проїзд у столиці Відні. Про це повідомляє пресслужба Посольства Україні в Австрії у Facebook.

Починаючи з 1 листопада в Австрії змінюються правила проїзду для українців, які передбачають одноразовий безкоштовний квиток тільки для прибулих переселенців, а також платний проїзд у столиці Відні.
Фото: austria-all

► Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Що відомо

«Із 1 листопада 2022 року безкоштовний квиток для поїздів Австрійською федеральною залізницею (ÖBB) буде доступний одноразово під час першого в'їзду в Австрію (потяги з Бржецлава, Братислави чи Хедьєшалома до пункту призначення в Австрії або для проїзду транзитом через територію Австрії)», — йдеться у повідомленні.

Квиток для українців, які прибули вперше" (Erstankunft Ukraine-Ticket) надаватиметься всім особам з українським паспортом, які прибувають з України через кордони Чехії, Словаччини та Угорщини.

Він дійсний протягом 24 годин з моменту видачі для поїздки до пункту призначення в Австрії або до прикордонних станцій у напрямку Німеччини, Швейцарії або Італії у 2-му класі потягів ÖBB.

Водночас українці, які вже перебувають в Австрії, мають купувати квитки на потяги ÖBB з 1 листопада.

Наголошується, що посольство України продовжує перемовини з федеральним урядом Австрії, політиками та підприємствами, які забезпечують роботу громадського транспорту, щодо створення доступніших умов проїзду для громадян України, які перебувають у Австрії з метою тимчасового захисту.

Коментарі - 9

+
+45
zaNOza :)
zaNOza :)
1 листопада 2022, 16:06
#
Хорошо бы шарить в вопросах перед написанием. Бесплатный проезд был ТОЛЬКО для новоприбывших с 1.07.22 и только на поездах обб. Билет нужно было брать в кассе, где объяснить причину нужды и подтвердить документыами. Другое дело, что кондуктора закрывали глаза на обнаглевших наших и давали билеты всем. Были и такие, высаживали из поезда без штрафов, чтобы те шли в кассу за билетом. А там как попадаешь, могут просто дать, если вежливо попросить, если есть бумаги, что едешь реально по делу, то дадут и с внесением ФИО в билет, а могут и не дать. Бесплатный городской транспорт был ТОЛЬКО В ВЕНЕ. Форальберг платный с 19.04.22. Тироль платный с 8.07.22. Остальные, кроме Вены, с 1.10.22. С начала учебного года. Другое дело, что наши ездят зайцами, но это черевато. Штраф за проезд без билета, а 2 раза выше, чем проездной на месяц в городе.
Внесены поправки: ты можешь пользоваться ВСЕМ транспортом БЕСПЛАТНО, если прибыл ВПЕРВЫЕ в Австрию, не более чем 5 дней от пересечения границы и ТОЛЬКО 24 часа
+
0
vnob
vnob
1 листопада 2022, 18:07
#
Стосовно залізниці, білет можна взяти в касі і там ніхто не запитує хто ти, куди їдеш і навіщо. Можна й не брати, провідник мусив видати квиток якщо ви. з паспортом (сам бачив таку ситуацію). На касі інколи просять паспорт інколи не дуже. Квитки на центральному вокзалі Відня можна купити в будь-якому автоматі самообслуговування БЕЗ каси, в будь-якому напрямку з Відня. Назад в відень доведеться йти в касу, але знову ж таки — там нікому не цікаво чому ти кудись їдеш. А стосовно того, що відмінили — ну так ціна проїзду у них не 8 гривень в метро) А потяг не 400 грн. Бізнеси в норм країнах мають бути прибутковими, а не дотаційними. Допомогли чим змогли і на тому вдячні
+
+15
zaNOza :)
zaNOza :)
3 листопада 2022, 23:19
#
Билет хелпюкрениан тикет в автоматах появился летом. До этого надо было стоять в очереди в 12 кассе (она была с переводчиком). Абсолютно всегда просили паспорт в кассе для билета. Причину всегда спрашивали, если не в Вену. Лично видела как делали замечания другим, что без билета. И чтобы не терять время на кассы и выяснения отношений в поезде я просто купила остерихклиматикет с первой зп с помесячным снятием с карты
+
0
vnob
vnob
4 листопада 2022, 18:27
#
Тобто, ваш комент вище стосувався часу «до літа». Тобто до 5 місяців тому. Виходить так ?) Навіщо тоді це писати ?) Люди прочитають і подумають — який кошмар і тп. А насправді це було чорт зна коли
+
0
zaNOza :)
zaNOza :)
4 листопада 2022, 23:40
#
Прочитать слабо? Я написала, что у меня ЕЩЁ ТОГДА спрашивали. В автоматах он появился ТОЛЬКО в Вене и летом!.. И где кошмар? Австрия ПОСЛЕДНЕЙ отменила шару? Другое дело, что она все делает с огромным опозданием. Когда многим уже НЕ нужно. После значительных пинков. Но на чужой роток не накинешь платок. Нашим всегда мало… фраза иди работай никому не нравится.
+
0
vnob
vnob
4 листопада 2022, 23:56
#
Я прочитав) і там ні слова про те, що останній час можна було купити і без каси, і без доказів чого кудись їдеш. А тільки те, що автори статті не в курсі. Так от, люди які не в темі відразу складає негативне враження про все це
+
0
zaNOza :)
zaNOza :)
5 листопада 2022, 18:33
#
Значит вам одного на прочитать мало.
+
+15
zaNOza :)
zaNOza :)
1 листопада 2022, 16:25
#
И посольство тут тугое. Допроситься какой-то помощи не реально. Тут как в роzии: царь — хороший, бояре — плохие. Поэтому украинцы сами устраивают «бунты».
+
+15
bonv
bonv
1 листопада 2022, 17:11
#
Нічого дивного. І так молодці і респект за підтримку!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися