Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 червня 2022, 9:10

Байден ввів 35% мито на російські товари. Гроші від підвищення тарифів підуть Україні

Президент США Джо Байден підвищив мито на деякі товари з Росії, гроші від підвищення тарифів передадуть Україні. Про це повідомляється у прокламації на сайті Білого дому, пише Ліга.

Президент США Джо Байден підвищив мито на деякі товари з Росії, гроші від підвищення тарифів передадуть Україні.
Фото: economy.24tv.uа

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Що відомо

Глава Офісу президента Андрій Єрмак уточнив, що Байден підвищив на 35% митні тарифи на російську продукцію, яка не була заборонена для ввезення до США.

США здійснюватимуть моніторинг імплементації зазначених митних ставок і можуть ухвалити рішення щодо їх перегляду.

Єрмак нагадав, що за підсумками саміту G7 було досягнуто домовленості, що гроші від підвищення мита на російський експорт будуть передані Україні.

«Таким чином Росію змусять платити за війну», — резюмував глава ОП.

Читайте також: G7 готові надати Україні доходи від мит на російські товари

Нагадаємо

Лідери країн Великої сімки у понеділок, 27 червня, оприлюднили спільну заяву про підтримку України. У

ній йдеться, що країни G7 надаватимуть Україні фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну допомогу «стільки, скільки знадобиться».

Коментарі - 8

+
+30
bonv
bonv
28 червня 2022, 9:57
#
Захід прийняв рішення «ламати» Путіна — Арестович.
За його словами, західні лідери «спалили мости» у відносинах з РФ.
«Путін — вкрай самолюбна істота. Західні лідери у відкриту його висміяли, це означає, що вони емоційно включилися у війну. Це не сухі і вивірені політичні заяви, які залишають простір для вибору, вони його просто принизили. Друге — вони спалили мости. Рішення прийнято, відкату не буде, інакше немає сенсу його принижувати. І це означає, що його будуть добивати», — сказав він.
Також він зазначив, що останні рішення про введення санкцій проти РФ і про військову допомогу Україні - дуже болючі для Російської Федерації.
«Обидві сторони пішли на ескалацію, обидві сторони вперлися. І найголовніше, на що у мене надія, що Захід зрозумів, що їм сказав сьогодні наш президент. Він сказав, що зараз не час для переговорів. Але ця емоційна річ зі знятими піджаками мені показала, я впевнений, що будуть ламати, фізично ламати», — сказав він.
За словами Арестовича, заходу знадобилося 124 дні війни на розуміння того, що з Російською Федерацією не вийде домовитися.
«Тільки поламати. І, судячи з усього, готові ламати», — зазначив він.
+
0
Я Саня
Я Саня
28 червня 2022, 10:20
#
Тут серйозна ремарка — заходу знадобилося 124 дні війни на розуміння того (в хорошому сенсі - додав арестович)
-------------

тобто арестович, і я так розумію наша влада, нарешті зрозуміли, що захід не може по клацанню пальців перейти на те розуміння яке потрібно але він доклав багато зусиль щоб прийти до цього розуміння. І народу України також потрібно це зрозуміти і перестати гавкати на захід, вони, як на мене, допомогли нам критично сильно, допомога вже мабуть наближається до 200 млрд. дол. у різному вигляді. Так що дякуємо і правильно просимо про допомогу, а не обзиваємо шольца серделькою, а штайнмаєра посилаємо на три букви на вищому рівні. Нам потрібні союзники, а не вороги. Навіть орбана не можна було чіпати. Ми не в тому положенні щоб вдавати з себе ображену ковбаску, потрібно емоції в коробочку і методично працювати над тим, щоби нам хотіли допомагати і не було причин послати нах
+
0
SergS7
SergS7
28 червня 2022, 12:46
#
«США обязательно примут правильное решение, но перед этим они перепробуют все неправильные варианты». Уинстон Черчилль.
З часів 2 світової війни в американцях нічого не змінилось
+
0
Я Саня
Я Саня
28 червня 2022, 13:18
#
І що ти цим хочеш сказати? Що американці там у чомусь винні? А хто знає який має бути правильний варіант? Хтось завжди одразу приймає правильні рішення? Україна має думати як провести реформи та почати боротися НАРЕШТІ з корупцією, бо на 142 день війни влада так і не спромоглася почати цей процес, а ми тут на американців бочку котимо. Вони нам і так допомогли више крише, а ми тут сидимо і розповідаємо які вони тормоза. Можеш краще? Ну давай, покажи як потрібно. Ні? Тоді сиди тихо та сопи в дві дирки, а ще краще подякуй їм за ту величезну допомогу, і ця допомога ще і наростає.
+
0
SergS7
SergS7
28 червня 2022, 14:49
#
Я хочу сказати, що озброєна до зубів людина, яка бачить злочин, повинна допомогти. Навіть якщо злочинні дії не направлені на неї чи її близьких. У вас інші уявлення про добро і зло?
+
+9
Я Саня
Я Саня
28 червня 2022, 14:50
#
Вже авганістану допомогли, а вони просто здалися без бою, а вся зброя перейшла до талібів. Плюс ще багато різних моментів по уникненню ядерної війни, потрібно зрозуміти що давати, як навчити, логістика, політична ситуація. Та купа всього. Це тільки у українців все просто, а насправді, потрібно почати нарешті думати, бо наш народ цього не вміє, живе сьогоднішнім днем і далі свого носа не бачить. 30 років крали, а тепер ой, всі нам негайно все давайте. Такого не буває.
+
+15
bonv
bonv
28 червня 2022, 9:58
#
Міжнародний арбітраж підтримав Україну у справі про захоплення моряків Росією в Керченській протоці.
Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
«Вибороли важливе позитивне рішення Міжнародного Арбітражу щодо захоплення наших суден і моряків у 2018 році. Арбітраж відкинув основні зауваження РФ і підтримав позицію України», — написав він.
Кулеба наголосив, що боротьба за справедливе рішення суду триває.
«Росія буде покарана за всі свої злочини, сучасні та минулі», — наголосив він.
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
28 червня 2022, 10:19
#
Супер решение, если б это приняли все евро.страны, Англия, Канада, Австралия и т. д. Они своей стороны меньше со своего Бюджета тратили, а больше за счет сборов с рос.товаров.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися