Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 червня 2022, 19:29

G7 готові надати Україні доходи від мит на російські товари

Країни G7 домовилися вивчити способи, як спрямувати Україні доходи від мит, запроваджених на російські товари. Про це повідомляється в оприлюдненій у понеділок, 27 червня, спільній заяві цих країн, передає Interfax-Україна.

Мита на російські товари, імпорт товарів, Росія, G7, допомога Україні
фото: marketwatch.com

Що вирішили лідери G7

«Ми продовжимо координувати тарифні заходи на імпорт із Росії та вивчати можливі шляхи використання доходів із них для допомоги Україні, де це можливо, виходячи з відповідного законодавства», — йдеться у документі.

Крім того, у G7 узгодять і розширять санкції щодо доступу Росії «до ключових промислових ресурсів, послуг і технологій» цих країн, зокрема до таких, які «підтримують російську військово-промислову базу й технологічний сектор».

Країни G7 також налаштовані досягти скорочення доходів Росії, зокрема і від продажу золота. «Ми сповнені рішучості скоротити доходи Росії, зокрема й від продажу золота», — йдеться у документі.

Читайте також: Росія втратить $19 млрд від ембарго на золото — Блінкен

Як писав «Мінфін», лідери країн «Групи семи» близькі до угоди про обмеження цін на російську нафту, що зменшить доходи держави-агресора від її продажу до моменту вступу в силу ембарго на морську нафту з РФ.

Коментарі - 4

+
0
MichaelBlack
MichaelBlack
27 червня 2022, 21:09
#
І рибку зїсти і на путіна сісти. Блді…
+
0
lemonad75
lemonad75
28 червня 2022, 10:30
#
А мы нет? в зсу нет снарядов и нет завода по производству
были бы боеприпасы уже погнали бы
+
+45
extremumlife
extremumlife
28 червня 2022, 1:12
#
Краще нехай G7 і ООН визнають рашистію державою-терористом і припинять усі економічні зв’язки. І Україна це також зробить. ВР проголосує за визнання державою-терористом і покаже приклад Світу і вимагатиме зробите це їх також.
+
0
youknow
youknow
28 червня 2022, 10:09
#
«готові» і «направили»… відчуваєте різницю? а ще якось дурно тхне від новини, ви теж «унюхали»)))?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися