Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 серпня 2021, 14:44

Уоррен Баффет за рік заробив $2 мільярди на акціях японських компаній

Рік тому холдинг Уоррена Баффета Berkshire Hathaway інвестував понад $6 млрд в п'ять японських корпорацій. Вкладення в Японію окупилися, принісши компанії значний прибуток: на тлі різкого зростання цін на сировину вартість акціонерної частки Berkshire Hathaway злетіла приблизно на $2 млрд. Про це пише РБК з посиланням на Bloomberg.

Рік тому холдинг Уоррена Баффета Berkshire Hathaway інвестував понад $6 млрд в п'ять японських корпорацій.
Фото: epravda.com.ua

Приріст, що склав понад 30% без урахування дивідендів, обігнав зростання японського індексу Topix.

Вдалі інвестиції

«Уоррен Баффет купив акції в хороший час, — розповів виданню аналітик Tokai Tokyo Securities Хідеакі Курібара. — Я очікую, що він буде тримати їх довгий час. А протягом довгострокового періоду інвестиції можуть бути успішними. Це саме те, чого ви від нього чекаєте».

У серпні 2020 року стало відомо, що Berkshire Hathaway придбав трохи більше 5% акцій п'яти великих японських компаній — Itochu, Marubeni, Mitsubishi, Mitsui & Co і Sumitomo. За даними Refinitiv, сума інвестицій оцінювалася приблизно в $6,22 млрд. Покупки здійснювалися поступово протягом попередніх 12 місяців.

Читайте також: Подарунок на 90-річчя: Баффет купив акції п'яти провідних японських торгових компаній

Все корпорації, в які інвестував холдинг Баффета, є «сого сьося» — так називають характерні тільки для Японії універсальні торгові компанії, чия діяльність охоплює практично всі галузі економіки.

Вони займаються торгівлею, постачанням сировини, розробкою і виробництвом продукції. Всі п'ять ««сого сьося» входять до списку 500 найбільших компаній світу, який щорічно складається журналом Fortune.

Тоді в Berkshire Hathaway повідомили, що інвестиції розраховані на довгострокову перспективу, в майбутньому холдинг припускав наростити частку в цих компаніях до 9,9%.

На сьогоднішній день холдинг не повідомляв про будь-які додаткові покупки або продажах акцій японських компаній.

Нагадаємо

Індекс Topix в 2021 році виріс всього на 8,7%, тоді як S&P 500 за той же час додав 21%. Це означає, що японські компанії торгуються з істотним дисконтом до американських — форвардний P/E індекс Topix становить 14х, а індексу S& P500 — 21х.

Коментарі - 5

+
+1
irakez
irakez
31 серпня 2021, 15:15
#
«Миллионы — они как кролики. Лучше начинать с двух.»
(кто-то из великих строителей пирамид)

Когда у тебя уже есть два миллиона, ты на вершине бумажной пирамиды, и надо очень сильно постараться, чтобы они не умножались автоматически.
+
0
bonv
bonv
31 серпня 2021, 18:04
#
І вклав теж круто — більше 6 млрд баксів.
+
+30
preyvanamor
preyvanamor
31 серпня 2021, 23:21
#
І що? буфет вже не торт: а вклав би в амерський індекс рівно рік тому, то на сьогодні мав би ті самі +33% (а з дивідендами то і ще більше)! І де тут геніальність?
+
+7
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
1 вересня 2021, 8:36
#
От абишоляпнуть… ніхто не знає де було дно, а Баффет так балансує свій портфель, щоб щороку мати гарний профіт.
+
0
preyvanamor
preyvanamor
1 вересня 2021, 11:59
#
При чому дно? В статті явно вказано про «рік тому»! А рік назад в серпні 2020-ого СП500 був десь на 3400, а сьогодні вже 4500! Порахуєш сам % ??? І не треба було вгадувати ніяке дно… І не треба було ніякого балансування… Тупа і примітивна покупка всього ринку принесла такий самий результат!

І щось мені думається, що весь супер-розумний і мега-диверсифікований портфель мега-гуру буфета просів в березні 2020-ого на -30% точно так само, як і весь ринок… А якби банки не почали друк макулатури, як дурні, то всі дружно так би і сиділи в глибокому мінусі по сьогодні!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися