Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 червня 2021, 8:41

Рада ЄС схвалила угоду з Україною про «відкрите небо»

Рада Євросоюзу 28 червня 2021 року дала добро на підписання угоди про спільний авіаційний простір з Україною. Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

Рада Євросоюзу 28 червня 2021 року дала добро на підписання угоди про спільний авіаційний простір з Україною.
Фото: rbc.ua

Рішення Ради

«Сьогодні Рада ЄС дала „зелене світло“ для підписання трьох сусідських угод в сфері авіації - з Україною, Вірменією і Тунісом, а також угоди про повітряний транспорт з Катаром. Ці угоди відкриють ринок повітряного транспорту і нададуть нові можливості для операторів і клієнтів, що сприяють торгівлі, туризму, інвестиціям, економічному і соціальному розвитку», — йдеться в заяві.

Згідно з повідомленням, підписання всіх чотирьох угод очікується восени 2021 року. Кожна угода після цього має бути ратифікована кожною країною-членом, ЄС і третьою стороною.

Читайте також: Відкрите небо з ЄС може запрацювати в 2021 році

Що означає рішення для України

«Угода дасть можливість нашим громадянам отримати дешеві квитки і розширити географію подорожей. Її підписання стане ще одним кроком до входження України в єдиний європейський простір», — написав президент Володимир Зеленський в твітері.

Угода з Україною зніме ринкові обмеження для неї і зв'яже її з внутрішнім авіаційним ринком ЄС. Україна повинна прийняти авіаційні стандарти ЄС і застосовувати європейські авіаційні правила.

Передісторія

У 2013 році на Ризькому саміті Східного партнерства було підняте питання підписання договору про «відкрите небо» між Україною і ЄС.

Підписання договору обіцяли в 2014 році, але кілька разів переносили в 2015 і 2019 році. Формально — через конфлікт між Великобританією та Іспанією про статус Гібралтару.

9 квітня 2021 року Єврокомісія схвалила оновлене рішення Ради ЄС щодо «відкритого неба» з Україною.

Коментарі - 2

+
0
youknow
youknow
29 червня 2021, 13:53
#
Головне — почати, а ще головніше — втілити в життя
+
0
Італій .
Італій .
30 червня 2021, 9:02
#
А где же любимая фраза президента про немецкую актрису?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися