Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 травня 2021, 10:42

Глава Банку Данії назвав біткоїн «спекулятивною примхою»

Керуючий Національного банку Данії Ларс Роде назвав біткоїн «спекулятивною примхою», яку центральні банки інших країн можуть ігнорувати. Про це він заявив в інтерв'ю Bloomberg, пише РБК.

Керуючий Національного банку Данії Ларс Роде назвав біткоїн «спекулятивною примхою», яку центральні банки інших країн можуть ігнорувати.
Фото: happycoin.club

За його словами, щодо вартості криптовалюти немає стабільності і ніяких гарантій.

Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні новини крипторинку

Роде вважає, що більш серйозна загроза виходить не від цифрових активів, а від великих компаній, які вторгаються в фінансову сферу. Це може загрожувати незалежності центральних банків, вважає керуючий регулятора Данії.

Читайте також: Goldman Sachs визнав біткоїн класом активів

Нагадаємо

Раніше криптовалюту критикував глава Банку Англії Ендрю Бейлі. Він заявляв, що цифрові активи не мають внутрішньої вартості і ті, хто в них вкладаються, повинні бути готові до втрати всіх своїх грошей.

Також Бейлі казав, що біткоїн не може бути стабільним засобом заощаджень або ефективним інструментом для здійснення трансакцій.

На його думку, головна криптовалюта непридатна для використання в якості платіжного інструменту і занадто ризикована для інвесторів.

Читайте також: Біткоїн за ціною Lamborghini. Глава Kraken пророкує зростання до $ 400 тисяч за монету

Раніше «Мінфін» писав, що голова Банку Норвегії Ойстейн Олсен, впевнений, що біткоїн ніколи не замінить гроші, контрольовані центральними банками.

Багато фінансових регуляторів порівнюють біткоїн з тюльпанової лихоманкою 17 століття, проте, на думку Олсена, криптовалюта не представляє ніякої загрози для центральних банків.

Коментарі - 3

+
+15
bonv
bonv
28 травня 2021, 11:47
#
Італійський художник продав невидиму «скульптуру» за 15 тисяч євро.
Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/curiosities/italiyskiy-hudozhnik-prodav-nevidimu-skulpturu-za-15-tisyach-yevro-ostanni-novini-11435464.html
+
+7
Італій .
Італій .
28 травня 2021, 11:50
#
Странно почему итальянский — сказка про голого короля датская.
+
+52
Kharakternyk
Kharakternyk
28 травня 2021, 11:57
#
Чудово, що криптовалюта не представляє ніякої загрози для центральних банків. Тепер можна спати всім спокійно і банкирам і криптоспільноті.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися