Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 грудня 2020, 11:37

В Місто Банк ввели тимчасову адміністрацію. Коли очікувати виплат вкладникам

Фонд гарантування вкладів розпочав процедуру виведення Місто Банку з ринку шляхом запровадження тимчасової адміністрації. Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Тимчасова адміністрація запроваджується строком на один місяць з 15 грудня 2020 до 14 січня 2021 включно.

Уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів з делегуванням усіх повноважень тимчасового адміністратора АТ «Місто Банк» призначено начальника управління раннього реагування департаменту дистанційного та інспекційного моніторингу діяльності банків Степанець Вікторію.

Коли розпочнуться виплати вкладникам

Виплати вкладникам відшкодування за вкладами в межах гарантованої суми 200 тис. грн почнуться не пізніше 20 робочих днів з дня запровадження тимчасової адміністрації, тобто у першій половині січня 2020 року.

Про точну дату та порядок виплат, а також про всі рішення стосовно цього банку Фонд буде повідомляти вкладникам і кредиторам на своєму веб-сайті та у соціальних мережах.

Читайте також: Кількість банків, що не виконують нормативи НБУ, зменшилася. Але на один

Передісторія

14 грудня Правління Національного банку ухвалило рішення про віднесення АТ «Місто Банк» до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімального встановленого рівня.

Причина віднесення

Проблеми в банку з капіталом відбулися через втрату одного з основних активів – підприємства з переробки сої у Херсонській області. Балансова вартість об’єкту нерухомості становила понад 271 млн грн (майже 17% від усіх активів банку). У результаті втрати об’єкту капітал банку впав нижче нормативного рівня.

Про кошти вкладників банку

78% вкладників АТ «Місто Банк» (2 282 особи) отримають вклади у повному обсязі. Розмір їхніх вкладів не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн. Клієнти із більшими обсягами вкладів отримають їх в межах суми, гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Коментарі - 2

+
+30
sergiy2001
sergiy2001
16 грудня 2020, 11:47
#
Инвесторы получили геморой, за 2-3% годовых в долларе... Сверхнадежные инвестиции защищенные государством.
+
+25
kingcity
kingcity
16 грудня 2020, 15:59
#
«Уж сколько их шагнуло в эту бездну...»
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися