Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 грудня 2020, 9:53

Кардер на Porsche. Приватбанк затримав болгарського шахрая

В Києві служба безпеки Приватбанку  затримала 54-річного громадянина Болгарії, який з початку 2020 року налагодив в Києві «бізнес» по крадіжці даних платіжних карт користувачів українських банків. Про це йдеться у повідомленні банку.

В Києві служба безпеки Приватбанку  затримала 54-річного громадянина Болгарії, який з початку 2020 року налагодив в Києві «бізнес» по крадіжці даних платіжних карт користувачів українських банків.
Фото з телеграм-каналу Приватбанка

Схема крадіжок

Болгарський шахрай, встановлював на картоприймач банкоматів несанкціоновані пристрої для зчитування інформації з магнітних смуг карт, а над клавіатурами відеокамери для запису введених клієнтами PIN-кодів.

Читайте також: Приватбанк затримав в Києві польського скімера (фото)

Потім з використанням отриманих даних гроші з рахунків клієнтів викрадалися.

У затриманого за місцем проживання та в автомобілі «Porsche Cayenne» вилучено 72 пластикові карти з нанесеними на них магнітними смугами скомпрометованих карт клієнтів, на яких були написані PIN-коди цих карт.

ГСУ НПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) ККУ. Проводяться слідчі дії, затриманому обирається запобіжний захід.

Читайте також: Шахраї ставлять «ловушки» на банкомати біля ломбардів — кіберполіція

Хто такі кардери

Люди, які крадуть гроші з банківських карток, називаються кардерами. Кардінг (від англ. слова carding) — це вид шахрайства, при якому відбувається платіжна операція з використанням картки або реквізитів, яка не була ініційована власником картки, або не була їм підтверджена.

Кардери збирають інформацію про картки обманним шляхом, вони викрадають не тільки номери карток, ініціали власників та термін дії, але і добираються до PIN та CVV-кодів.

Коментарі - 4

+
+30
Італій .
Італій .
4 грудня 2020, 9:56
#
Уж попёрло так попёрло
+
+13
Qwerty1999
Qwerty1999
4 грудня 2020, 11:50
#
Иностранцы считают ниже своего достоинства опускаться до чтения текстов на украинских финансовых форумах, а то бы давно уяснили для себя простую истину — Приват уже больше года как оснастил все свои отдельно стоящие банкоматы (за пределами отделений банков) анти-скимминговой сигнализацией.

Поэтому любая установка скиммингового устройства на отдельно стоящий банкомат Привата сразу становиться известна службе безопасности Привата а дальше дело техники — установить полицейскую слежку за конкретным банкоматом и поймать на горячем владельца скиммингового устройства.

Ну а то, что кардеры разъезжают на автомобилях типа «Porsche Cayenne»
и «палятся» на первой же установке скиммингового устройства
на банкоматах Привата — говорит о многом…
+
0
Anrey12
Anrey12
4 грудня 2020, 12:55
#
— Одно слово — румын.
— Так он же болгарин.
— Да?! А какая разница?©
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
4 грудня 2020, 13:38
#
Недавно поляка взяли на занятии таким же бизнесом,
а ещё раньше украинских гастролёров из Одессы.

Кто периодически не читает форумы Минфина,
затем палится почём зря...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися