Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 листопада 2020, 17:18

У Німеччині та Австрії міжнародна банда зламала банківські комірки Raiffeisen Regionalbank Mödling — ЗМІ

В австрійському Медлінгу невідомим злочинцям вдалося скоїти крадіжку на мільйон доларів. Про це повідомляє kurier.at.

У Німеччині та Австрії міжнародна банда зламала банківські комірки Raiffeisen Regionalbank Mödling - ЗМІ
Фото: Meinbezirk.at

Як все відбувалося

Міжнародна банда зламала комірки в сейфі Raiffeisen Regionalbank Mödling. Злочинцям вдалося проникнути в зону суворого режиму банків і пограбувати комірки клієнтів. Наприклад, підприємець Медлінгу зберігав колекцію Австрійського монетного двору вартістю близько 36 тис. євро в шафці Райка Медлінг. Коли в середу ввечері він спробував покласти щойно куплені золоті монети в комірку, ящики виявилися порожніми, каже Йоганнес Стефан Шріфль, юрист Mödling.

Для слідчих досі залишається загадкою, як зловмисники могли непомітно обійти системи безпеки, щоб безперешкодно дістатися до сейфів клієнтів. Використовуючи той самий метод дій, що і в Медлінгу, злочинці також завдали ударів по місцях злочинів у Клостернойбурзі і Деблінгу. У всіх трьох випадках на комірках немає слідів зламу. Зловмисникам вдалося дістатися до комірок, маніпулюючи системою безпеки і не застосовуючи силу.

Однак справа набуває набагато більшого резонансу, ніж передбачалося спочатку. Банда, ймовірно, мала дістатися ще й філії UniCredit Bank Austria в Клостернойбурзі і філії Raiffeisen на Мутгассе в Відень-Деблінгу. Поліція очікує повідомлень про нові місця злочинів.

Читайте також: У Харкові псевдобанкір викрав $10 тисяч у клієнта банку (фото)

Впав останній бастіон

Сейф, як і раніше, залишається останнім бастіоном, який не реєструється в реєстрі рахунків і тому є недоступним для фінансових і слідчих органів. Будь то готівкові гроші, коштовності, діаманти, золото або цінні папери — дрібні або великі активи часто зберігаються в сейфах, що нібито захищені від зламу. Комірки зазвичай застраховані лише на суму близько 3500 євро.

За словами офіційного представника поліції Йоганна Баумшлагера, слідчі з Управління кримінальної поліції Нижньої Австрії та IТ-фахівці з відповідних банків розслідують, як злочинець або злочинці дісталися до банку». Mödlinger Bank, наприклад, покладається на нову автоматизовану систему комірок, завдяки якій клієнти банку можуть отримати доступ до сейфу цілодобово з власної кімнати у фоє, використовуючи банківську карту і код доступу. У вихідний день відсік із сейф доставляється ліфтом. «У неділю і понеділок мій клієнт не міг отримати до нього доступ через технічну несправність. Можливо, це вказівка ​​на злочин», — сказав Шріфль.

Читайте також: В Австрії затримали українця, який розшукується за крадіжку мільйонів євро

У випадку  філією у Відень-Деблінгу поліція припускає, що злодії очистили комірки, ймовірно, під час кількох нападів з жовтня по момент виявлення злочину. Початкові дані свідчать про те, що злочинці прибувають з-за кордону, щоб отримати доступ до банків і завдати ударів у декількох місцях одночасно. В добре поінформованих колах слідчих говорять про міжнародне злочинне угруповання. Подібні випадки відомі і в інших сусідніх країнах.

Заробіток на онлайн-МФО до 20% річних у гривні

Коментарі - 2

+
0
Італій .
Італій .
29 листопада 2020, 18:29
#
Нанести удар

Автор новости гугль-транслейт?
+
+44
mphet26
mphet26
29 листопада 2020, 18:38
#
Пацаны решили по старинке старый добрый bank robbery, а не все эти ваши компьютерные взломы
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися