Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 жовтня 2020, 9:20

Шмигаль заявив про «швидке зближення позицій» з МВФ

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль після зустрічі з представниками Міжнародного валютного фонду заявив про «швидке зближення позицій з МВФ». Про це він написав у телеграм-каналі.

«Швидко зближуємо позиції з МВФ. Провели щойно продуктивну зустріч з нашими міжнародними партнерами із Фонду. Україні вдалося суттєво просунутись у виконанні своїх зобов’язань. Велика подяка Альфреду Каммеру та МВФ за діалог. Міцні партнерські відносини з МВФ — це запорука довгострокової стабільності України», — зазначив голова уряду.

Читайте також: «Рухаємося далі»: Глава НБУ розраховує на другий транш від МВФ в цьому році

Нагадаємо

Свіжий макропрогноз НБУ побудований на припущенні, що Україна отримає в цьому році другий транш МВФ за програмою stand-by. НБУ разом з урядом сфокусувалися на виконанні положень Меморандуму.

Які умови МВФ поставив Україні

Як повідомляв «Мінфін», 12 червня МВФ оприлюднив текст Листа про наміри та Меморандуму про економічну та фінансову політику за новою 18-місячною Програмою Stand-by для України.

У цих документах перераховуються умови, які повинні виконати уряд України і НБУ, щоб отримати решту коштів від МВФ ($2,9 мільярда).

Читайте також: Червоне світло для розширення пільг «спрощенцям» і зниження пенсійного віку

Найближчі структурні маяки

  • до кінця червня — затвердження планів скорочення проблемних кредитів державних банків.
  • до кінця серпня — перегляд всіх тарифів на опалення і прийняття спрощеної процедури зміни домогосподарствами постачальника послуг.
  • до кінця вересня — підготовка нових організаційних структур і системи для ДПС і ДМС з тим, щоб з 1 січня 2021 року вони діяли як дві окремі єдині юридичніособи.
  • до кінця вересня — посилити корпоративне управління на державних підприємствах, у тому числі розширити повноваження наглядової ради «Нафтогазу».
  • До кінця жовтня цього року Україна повинна внести зміни в закон про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та інші закони з метою вдосконалення механізму ліквідації банків та повернення активів.
  • До кінця жовтня також потрібно внести зміни в закон про Вищу раду правосуддя для поліпшення процесу відбору кандидатів.
  • До кінця листопада цього року повинні бути внесені зміни в закон про банківську діяльність, підготовлені у співпраці з МВФ і Світовим банком, для того щоб заповнити прогалини щодо ефективної практики корпоративного управління і розширити повноваження НБУ.
  • До кінця березня 2021 року, згідно з меморандумом, Державна аудиторська служба України з участю незалежних аудиторів повинна провести перевірку цільового використання бюджетних коштів, спрямованих на боротьбу з коронавірусом.

Нагадаємо

12 червня Україна отримала $2,1 млрд першого траншу від МВФ.

Коментарі - 7

+
+75
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
29 жовтня 2020, 9:42
#
А не хочет он заявить о близком сближении с населением по вопросу тарифов? Нет, а не хочет он рассказать - какая цель у правительства, которое «выталкивает» работоспособное население на работу за рубеж? А не хочет он рассказать сколько гр Украины сменили в этом году гражданство и даже на «руцкое» А не хочет он рассказать куда он будет тикать после того как его выгонят с Каб Мина?
+
0
LISTT
LISTT
29 жовтня 2020, 10:17
#
«макропрогноз НБУ построен на предположении, что Украина получит в этом году второй транш МВФ» - а как насчет запасного плана?
+
+45
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
29 жовтня 2020, 10:20
#
Запасной план — это самолет класса «Гольфстрим» принадлежащий Ахметову стоящий на прогретых моторах на аэродроме «Киев»
+
+56
AleksandrBank
AleksandrBank
29 жовтня 2020, 10:41
#
«быстром сближении позиций с МВФ» - слышал это и ранее. Но воз все там же.
+
+90
Invul
Invul
29 жовтня 2020, 10:45
#
А приколы с КСУ это тоже в рамках сближения? Или они думают что в МВФ этого не заметят и скажут «а, **ись все конём, держите ваши 3 миллиарда»? Ощущение, что каждый из них живет в вакууме и не знает/видит что происходит вокруг.
+
0
Maleficarum
Maleficarum
29 жовтня 2020, 11:47
#
Миркую  что    быстрое  сближение  к  цели  уже есть  есть-  а  именно  отставка  правительства...
+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
29 жовтня 2020, 11:55
#
Трамп VS Байден: будет ли доллар по 30 гривен после американских выборов

https://www.youtube.com/watch?v=LwxIjGkraUw&feature=youtu.be

Подписывайтесь на youtube-канал «Минфин», оставляйте комментарии с вопросами под видео
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися