Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 вересня 2020, 9:30

Ощадбанк отримав 4,4 мільярда прибутку

Чистий прибуток Ощадбанку за результатами 8 місяців 2020 року склав 4,44 млрд грн. При цьому показник ефективності капіталу банку на кінець серпня (RoE) становив 30,3%. Про це йдеться у повідомленні банка.

Чистий прибуток Ощадбанку за результатами 8 місяців 2020 року склав 4,44 млрд грн.
Фото: mind.ua

Що вплинуло на прибуток

Фінансова установа зберегла стабільність та довіру клієнтів. Зростання строкової ресурсної бази Ощадбанку становило 9,8 млрд грн.

Кредитування

При цьому банк розвивав кредитування у роздрібному сегменті, де приріст кредитного портфеля становив понад 1 млрд грн та у сегменті мікро, малого та середнього бізнесу (ММСБ), де надано кредитів на суму 2,2 млрд грн.

Читайте також: Прибуток банків України у серпні скоротився у 1,8 раза

Онлайн-платежі

За час карантину кількість користувачів сервісу Ощад 24/7 зросла на 350 тисяч клієнтів – до 4 млн 300 тисяч осіб. Кількість онлайн-платежів зросла на 40%. Загалом, нині 89% операцій банку проходить через дистанційні канали і тільки 11% — через каси. Це відіграло важливу роль у тому, що комісійний дохід банку порівняно з аналогічним періодом минулого року зріс на 16,6%.

Роздрібний бізнес

Банк продовжує запроваджувати інновації у сфері роздрібного бізнесу. У 2020 році Ощадбанк запустив нові флагманські карткові продукти, а також цифрову картку з можливістю відкриття рахунку в гривні, доларах або євро.

У партнерстві з Visa Ощад запустив інноваційний сервіс ОщадPAY для бізнесу на базі технології Visa Tap to Phone для приймання безконтактних платежів у смартфонах.

Читайте також: НБУ затвердив Наумова, але банком все ще керує Пишний

Зменшення проблемної заборгованості

Ще одним фактором успішного фінансового результату стала робота Ощадбанку по зменшенню обсягів проблемної заборгованості.

За динамікою покращення кредитного портфеля у першому півріччі 2020 року Ощадбанк вкотре посів перше місце у державному банківському секторі. За цей період портфель непрацюючих кредитів Ощаду скоротився на 21% або на 16,4 млрд грн.

Читайте також: У вересні держбанки розлучаться з «поганими кредитами» на 25 мільярдів — Шевченко

Погашення боргів

Банком забезпечено планове погашення частини зовнішнього боргу на суму 404 млн доларів США.

Нагадаємо

Платоспроможні банки України в серпні 2020 року одержали 4,252 млрд грн чистого прибутку, що в 1,8 раза менше, ніж за аналогічний період 2019 року (7,567 млрд грн).

За вісім місяців 2020 року чистий прибуток банків зменшився на 26,3% — до 32,641 млрд грн щодо відповідного показника роком раніше (44,294 млрд грн).

Читайте також: Скільки і на чому банки заробляли в першому півріччі

Коментарі - 4

+
+13
AleksandrBank
AleksandrBank
25 вересня 2020, 10:04
#
Из этой суммы 4.4 млрд.грн, сколько приходится на переоценку активов/рисков, чтобы реально понимать эффект Прибыли или просто это был рефинанс старых не работающих долгов.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
25 вересня 2020, 10:14
#
Да ну прибыль! Подсадить всех получателей субсидий, заставить всех пенсионеров и простых граждан живущих в рай центрах платить комиссию за коммуналку, да и так по мелочи! И вот вопрос, а куда девается эта прибыль, и почему в большинстве отделений хуже чем в Сберкассах СССР и до сих пор работают игольчатые принтера?
+
+45
deavy
deavy
25 вересня 2020, 10:17
#
Плюс я точно знаю, что как минимум в Луганской области очень сильно распространена практика «разводить» пенсионеров, приезжающих с неподконтрольной территории, на страховку их имущества. Как правило, сумма зависит от снимаемой суммы в кассе во время идентификации — обычно это 15-30 грн за страховку длительностью месяц-два. Но слышал и суммах, превышающих 100 грн.

Понятное дело, что никто не будет даже рассматривать страховой случай, случившийся на неподконтрольной территории, но деньги не пахнут.
+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
25 вересня 2020, 13:08
#
НБУ выводит из обращения монету номиналом 25 копеек и банкноты выпуска до 2003 года:

https://www.youtube.com/watch?v=gqVCYSvbjCA

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Подписывайтесь на youtube-канал «Минфин»,
оставляйте комментарии под видео;)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися