Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 вересня 2020, 18:42

Українці не можуть відкрити й закрити ФОП через «Дію». Прийом заявок призупинено

Українські бізнесмени третій тиждень поспіль не мають можливості відкрити, закрити або внести зміни в дані по фізособах-підприємцях (ФОП) через урядовий портал «Дія». Про це йдеться у відповіді пресофісу Мінцифри на запит видання «Страна».

Українські бізнесмени третій тиждень поспіль не мають можливості відкрити, закрити або внести зміни в дані по фізособам-підприємцям (ФОП) через урядовий портал «Дія».
Фото: city-adm.lviv.ua

Сервіс має проводити всі дії із заявками ФОПів протягом 24 годин, максимум — 2 доби. Однак нічого не вдається зробити вже кілька тижнів. Проблема — масова.

Читайте також: У Мінціфри розповіли, як відкрити ФОП на порталі «Дія»

Що кажуть у Мінцифри

«Перебої з обробленням заяв на реєстрацію ФОП, які подаються через портал» Дія «, викликані труднощами в роботі інфраструктури, що забезпечує роботу Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР), створення і забезпечення функціонування якого відноситься до компетенції Міністерства юстиції України. ЄДР працює нестабільно », — пояснили в Мінцифри.

У зв'язку зі перебоями в роботі сервісу нові заявки в «Дію» поки не приймають, повідомили в телеграм-каналі відомства.

Читайте також: Цифровий ІПН і шеринг документів. У жовтні в «Дії» з'являться нові послуги

Із чим пов'язана проблема

У Мінцифри кажуть, що проблеми почалися після запуску оновленого Єдиного держреєстру: дані зі старого ЄДР в новий переносилися з 5 по 19 серпня. Протягом цього часу реєстратори не мали доступу до реєстру. А згодом накопичилася значна черга з заявок, яка рухається вкрай повільно.

«З 19 ​​серпня через портал» Дія «подано 8039 заяв. З них розглянуто 1760 заяв, ще на розгляді в державних реєстраторів знаходиться 6152 заяви. Це все онлайн заяви про реєстрацію ФОП, які перебувають на розгляді в державних реєстраторів», — відзначили в Мінцифри.

Станом на сьогодні, на оброблення однієї заяви реєстратор витрачає від 30 хвилин до однієї години. Крім того, обробляють офлайн-заявки.

Коли повноцінна робота сервісу відновиться, у Мінцифри поки сказати не готові.

Коментарі - 7

+
+15
Італій .
Італій .
1 вересня 2020, 19:41
#
Удивлен что это не раз в неделю происходит
+
0
barbav
barbav
2 вересня 2020, 8:35
#
Страна в смартфоне.
даже в таком простом вопросе как разработка софта зеленая команда обделалась.
+
+75
nic6262
nic6262
2 вересня 2020, 9:19
#
Знаете страну, которая запустила софт админуслуг без единной проблемы, допила програмного кода, обновления серверов и тд и тп? Тогда напишите нам, для сравнения. А иначе это просто пи..еж интернетовского тролля в стиле порнохобота
+
+8
54022684
54022684
2 вересня 2020, 10:14
#
Мож Эстония?
А так, проблемы то могут быть, но сколько их тут — это особый уровень. Электронный кабинет налогоплательщика та еще рулетка, он вообще частенько не работает нормально на выходных

> А после накопилась внушительная очередь из заявок
> С 19 августа через портал „Дія“ подано 8039 заявлений

Внушительно, ничего не скажешь
+
0
nic6262
nic6262
2 вересня 2020, 12:34
#
Https://tech.liga.net/technology/article/ukraine---primer-kak-estoniya-sozdala-gosudarstvo-bez-byurokratov
статья по Эстонии. Прочитайте сколько лет они эту систему делали, и до сих пор ее совершенствуют, улучшают и дополняют. Как человек немного знающий программирование могу заявить - ни одна серъезная программа с первого раза не заработала полноценно. Для этого и существует развитая сеть тестировщиков IT-продуктов. В масштабах страны массовые тестировщики это её жители, то есть мы)) И если кому не нравится эта система - напишите конкретно почему.
+
0
ballistic
ballistic
2 вересня 2020, 9:37
#
"Перебої… викликані труднощами в роботі інфраструктури… Міністерства юстиції " — пояснили в Мінцифри"
— цих стрєлочніків більш коректно буде називати Мінпіару.
+
0
Roma1977
Roma1977
2 вересня 2020, 11:07
#
Ничего не работает! *** полная
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися