Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 липня 2020, 18:47

Міжнародні інвестори купили облігації, пов'язані з італійською мафією — ЗМІ

Міжнародні інвестори в пошуках високої прибутковості під час рекордно низьких ставок купили облігації, пов'язані з італійською мафією, дізналася FT. Серед покупців виявився один з найбільших приватних банків Європи. Про це свідчать фінансові та юридичні документи, з якими ознайомилося видання.

Що відомо про покупку

Міжнародні інвестори з 2015 по 2019 рік витратили приблизно €1 млрд на придбання таких облігацій. Частина з цих паперів була пов'язана зі злочинною організацією Ндрангета, одним з найбільш впливових мафіозних угруповань в Італії, пише FT.

Серед покупців бондів виявився Banca Generali, один з найбільших приватних банків Європи. Консалтингові послуги в цій угоді надавала компанія EY, що входить до «великої четвірки» аудиторських компаній.

Облігації купували також пенсійні фонди, хедж-фонди та сімейні офіси, які шукали способи отримати високу прибутковість.

Читайте також: Хто і навіщо купує 100-річні облігації

FT зазначає, що Ндрангета менш відома за межами Італії, ніж сицилійська мафія, але за останні два десятиліття організація стала одним з найбагатших і небезпечних злочинних угруповань на Заході.

Ндрангета займається незаконним обігом кокаїну, відмиванням грошей, здирництвом та контрабандою зброї. За оцінкою Європолу, річний обіг Мафії, яка складається з сотень автономних кланів, становить 44 млрд євро.

Облігації були випущені на основі неоплачених рахунків, виставлених італійським органам охорони здоров'я різними компаніями.

Читайте також: Закон про деривативи. 8 нових способів вкласти гроші і заробити на ЦП

Згідно із законодавством ЄС, за простроченими рахунками держструктур встановлюється гарантована штрафна процентна ставка. Такі рахунки можуть бути поміщені в пул активів, на основі яких випускаються боргові папери, забезпечені очікуваним грошовим потоком від виплат боржника за рахунками. Більша частина активів в основі бондів були легальними, але деякі з них пов'язані з компаніями під контролем певних кланів Мафії.

Майже всі угоди були приватними. Кредитні рейтингові агентства не оцінювали ці бонди. Механізм продажу цих облігацій інвесторам розробив інвестиційний банк CFE, який знаходиться в Женеві.

Читайте також: Долар або ієна: в якій валюті перечекати кризу

В Banca Generali і CFE заявили, що не знали про кримінальне походження активів.

Оформити заявку на купівлю ОВДП від ICU: 11% річних + 0,2% бонус від «Мінфіну»

Коментарі - 6

+
+19
mary27
mary27
9 липня 2020, 18:56
#
''Коза ностра'' уже облигации выпускает с инвестиционным рейтингом?)
''У'' - успех, а чего добились вы?
+
+43
yarg
yarg
9 липня 2020, 20:11
#
Облигации выпускают компании. которые по мнению журналистов «имеют отношение к мафии» ...
+
0
bonv
bonv
9 липня 2020, 20:26
#
А який відсоток заробітку?:))
+
0
Богдан Перчук
Богдан Перчук
9 липня 2020, 21:24
#
На «утку» похоже. У итальянцев что, нет своего «прозорро»? Ведь перед тем, как что то купить, госзаказчик должен проверить своего контрагента. Или это один из способов снизить долговую нагрузку, не выплачивая долг, обвинить кредитора? Есть чему поучиться нашему правительству. У нас, на как минимум, половину держателей ОВГЗ, даже не надо фабриковать дела а просто объективно расследовать, на какие средства они куплены.
+
0
Kharkivcity
Kharkivcity
10 липня 2020, 0:37
#
На IPO скоро выйдут.
+
+15
mary27
mary27
10 липня 2020, 12:57
#
Сицилийские стартаперы)))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися