Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 травня 2020, 11:25

У скрутному фінансовому становищі опипиниться кожна друга українська сім'я з дітьми — ЮНІСЕФ

Понад 6 мільйонів людей в Україні можуть опинитися за межею бідності через соціально-економічну кризу, зумовлену COVID-19. Про це свідчать показники консервативного сценарію Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), який базується на макропрогнозі Кабміну, передає Уніан.

Понад 6 мільйонів людей в Україні можуть опинитися за межею бідності через соціально-економічну кризу, зумовлену COVID-19.
Фото: ubr.ua

Прогноз ЮНІСЕФ

За розрахунками організації, рівень бідності в Україні зросте з 27% до 44%. Вплив на дітей буде ще більш відчутним: з 33% до 51%.

У скрутному фінансовому становищі опипиниться кожна друга сім'я з дітьми.

ЮНІСЕФ стурбований, що погіршення економічної ситуації матиме найбільш руйнівний вплив на багатодітні сім'ї, одиноких батьків з дітьми, сім'ї з дітьми до трьох років і одиноких пенсіонерів старше 65 років.

Читайте також: Криза може перекреслити всі результати боротьби з бідністю за 20 років

До чого закликає організація

У зв'язку з критичним зростанням дитячої бідності та незахищеності сімей, ЮНІСЕФ закликає президента, парламент, уряд і місцеві органи влади вжити термінових ефективних заходів соціального захисту.

ЮНІСЕФ закликає розробити короткострокову і довгострокову стратегію соціального захисту.

Читайте також: Як закінчити «день бабака». Хто або що є провиною бідності українців

Також ЮНІСЕФ пропонує ввести тимчасову універсальну виплату всім сім'ям з дітьми, розширювати наявні програми щодо підтримки сімей. Зокрема, збільшити щомісячні виплати допомоги при народженні дитини.

Читайте також: Допомогу по безробіттю будуть виплачувати з першого дня реєстрації

Раніше повідомлялося

  • Кабмін змінив підхід до розрахунку сукупного доходу сім'ї при визначенні права сім'ї отримувати соціальну допомогу від держави. Відповідне рішення уряд ухвалив 22 квітня.
  • Також уряд виділив 1,6 мільярда гривень на виплати по догляду за дітьми фізичним особам-підприємцям першої та другої груп спрощеної системи оподаткування.

Читайте також: «Дитячі» виплати ФОПам: як оформити і скільки нарахують

Коментарі - 29

+
0
bonv
bonv
18 травня 2020, 11:29
#
ЮНІСЕФ закликає президента, парламент, уряд і місцеві органи влади вжити термінових ефективних заходів соціального захисту - не при цій популістичній владі..
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 травня 2020, 13:22
#
Хорошая тема для понедельника...

+
0
bonv
bonv
18 травня 2020, 11:38
#
- А сума яка?
- До чого тут гроші, це брошура така: «Допомога по безробіттю».
+
0
moneylover
moneylover
18 травня 2020, 11:38
#
А не пошли бы они? Как насчет семей без детей? Надоели уже, если не сказать грубее.
+
+53
Qwerty1999
Qwerty1999
18 травня 2020, 11:42
#
А что с семьями без детей не так?

Взрослые и трудоспособные могут содержать себя и сами.
Нет работы - становись на учёт и получай пособие по безработице.
Если инвалид - оформляй инвалидность и получай пособие.
+
+23
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
18 травня 2020, 11:50
#
Ну так иди работай, или работай физически и получи свою миску супа
+
+30
Gazzbut
Gazzbut
18 травня 2020, 13:04
#
Насчет работы физически м мыски супа, расскажи это отделочникам в новостное, нихотят за мыску работать сволочи
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 травня 2020, 11:38
#
Количество детей в Украине на сегодня составляет 7,6 млн.

Почти 106 тыс. детей, или 1,5% всего детского населения страны, живут и воспитываются в интернатах,
но только 8% из них сироты, а остальные 92% имеют родителей.


Каждые три дня 250 детей попадают в интернатные учреждения преимущественно
из-за бедности и неспособности семьи дать необходимое ребенку.
Минимум 600 тыс. детей проживают в неблагополучных семьях,
и они, по сути, «стоят в очереди» на попадание в интернатные учреждения.

+
+30
54022684
54022684
18 травня 2020, 11:57
#
Главное чтобы из этого комментария не сделали ложных выводов. Это не государство плохое, а люди недалекие. Которые рожают зная, что не смогут обеспечить. Или на авось — «финподушки нету, работа вроде сегодня есть, а бахнем ребенка, че. Вытянем как-нибудь». Кому-то может и повезет, но остальные десятками тысяч поедут в детдома.

А потом за счет налогоплательщиков требуется фиксить эту ситуацию. Гениально, блин
+
+20
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
18 травня 2020, 12:07
#
Треба дати таку допомогу при народженні, щоб і дітям хватало і недолугим батькам на побухать. Пропонували 400 тис... то мало, не а шо, дитині 100 грн на день вистачить, а батькам по літрі водки то 50 грн, по 2 пачки цигарок то ше 200, ну і закусить на гривень 300... 1100 грн в день мінімум має бути. І то не вистачить... бо якщо бездітні друзі підвалять? Тоді мінімум 2-2,5 тис грн на день, так хоч якось можна протягнути тих дітей. А що, народжуваність падає... у алкашів по 3-5 дітей, поки виплати ідуть, їх тримають, а далі в інтернат. А потім сироти виходять, по закону квартиру дати треба, пільги на навчання... ну і далі 73% голосують за... те, що по тєліку показують. Опта... та це заговор... Сьома, ти тут? Свіжа тєма.
+
+15
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
18 травня 2020, 12:15
#
Всмысле нужно дать, за чей счёт дать??? Дайте со своего кармана...
+
+27
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
18 травня 2020, 12:52
#
Нє-нє-нє... іменно з бюджету дать. А якщо серйозно, то в природі той, хто не може вигодувати своє потомство не продовжує свій рід. То був стьоб в попередньому пості, якщо хто не зрозумів. Не повинно бути ніяких пільг, ніяких доплат та надбавок. Є зарплата або пенсія і все. Якщо хтось працює в небезпечних умова, то страховка на випадок смерті чи втрати працездатності. Це лікарям на ковід чи солдатам на передку. Бо придумали, що іди воюй, а там дадуть квартиру чи землю... замість зарплати. дадуть тому, хто пороху не нюхав (не в Пороха, а пороху). Якщо солдат не хоче воювати за 5 тисяч, то мабуть мала сума... так само і з виплатами на дітей... піди зароби, а потім дітей роби.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
18 травня 2020, 13:18
#
SkrudjMacduck
«Не повинно бути ніяких пільг, ніяких доплат та надбавок.»


Если подробнее расписать ваше предложение, то не должно быть никаких
пенсий по инвалидности, никаких больничных по временной нетрудоспособности,
никаких выплат по утрате кормильца и никаких доплат за вредные условия труда.

Ваше предложение возвращает нас в древнюю Грецию, а точнее в Спарту…

С самого рождения детей в Спарте подвергали различным испытаниям. Если совет старейшин находил какие-либо физические недостатки у младенца, его оставляли умирать в дикой местности.
В возрасте 7 лет мальчиков-спартанцев забирали из родного дома для поступления на обучение военному искусству. В 20 лет молодые мужчины, выжившие после учебы, объявлялись полноценными гражданами.
+
+15
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
18 травня 2020, 14:17
#
Я ніде не писав, що треба пенсії відмінити. Чи може ви вважаєте виплати по інвалідності пільгою? Ха Бог милує від таких пільг. Справедлива зарплата і пенсія - ось що повинно бути головним доходом. Ніяких пільг та іншої дурні. Це породжує корупцію тих, хто їх ділить. Якщо є у міноборони якісь кошти на житло, то дати всім пропорційно, а не прикоритним. Так і з проїздом. Якщо пенсу дати 200 грн на проїзд, то ніхто нікуди не поїде, в траліках бабки не їздитимуть зимою, щоб на морозі язики не чесати. Кожна людина сама знайде, як перерозподілити кошти. Бо право пільгового проїзду є, а компенсацій перевізникам не є...
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 травня 2020, 17:36
#
SkrudjMacduck
«Я ніде не писав, що треба пенсії відмінити. Чи може ви вважаєте виплати по інвалідності пільгою?»

Никогда не видели инвалидов с детства, которые всю жизнь получают пенсию по инвалидности и таких с каждым годом всё больше.

«Справедлива зарплата і пенсія - ось що повинно бути головним доходом.»

Возникает простой вопрос - что вы под «справедливой пенсией» подразумеваете в случае солидарной пенсионной системы, когда уровень пенсионных выплат зависит от сумм поступлений налогов с трудоспособных граждан. А этих трудоспособных граждан с каждым годом всё меньше - ведь рожать детей - постоянная головная боль для их родителей и зачем рожать если можно жить в своё удовольствие а рожают пусть дураки.

«Якщо пенсу дати 200 грн на проїзд, то ніхто нікуди не поїде»
Вы забыли дописать - «ввести платный проезд для пенсионеров»
+
0
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
18 травня 2020, 14:39
#
С вашими лозунгами 17го или 15го века аж смешно стало, вам нужно идите нюхайте порох, но тоже за свой счёт а не 5 миллиардов вечно зелёных идёт на военных, за счёт бюджета, знаете сейчас только зарождение новой великой депрессии, кто смог уже активы распродал или частично активы распродал, а теперь как вы думаете кто из адекватных людей почитав такое, что то тут начнёт строить и делать??? А не проще ли вывести активы на запад или в азию развиваться там, и не слушать ваши непонятные бредни, а вы и дальше можете делать что хотите..
+
0
mary27
mary27
18 травня 2020, 13:15
#
+1000.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 травня 2020, 12:59
#
54022684
«Главное чтобы из этого комментария не сделали ложных выводов.»

У каждого своё видение главного…

Когда говорят об уменьшении населения и о превышении смертности стариков над количеством родившихся младенцев — многие употребляют пафосные речи — мол геноцид населения и всё прочее.

Когда заходит вопрос о деторождении и помощи молодым семьям — большинство вспоминает только об алкоголиках и наркоманах, а о нормальных семьях с детьми обычно ни слова ни пол-слова, как будто их не существует.

Исходя из отношения государства да и некоторой части мужского населения к женщинам — не все женщины желают рожать детей и от дебилов и для дебилов.

Минфин много пишет о финансах гонит волну рекламы, но на разу не упомянул о вспыхнувшем скандале о суррогатном материнстве и его финансовой подоплёке.
Есть разные мнения на эту тему:
https://censor.net.ua/video_news/3196142/surrogatnaya_mat_kak_ukrainskoe_gosudarstvo_meshaet_nayiti_roditeleyi_sta_mladentsam_video
или
https://censor.net.ua/news/3195592/v_ukraine_nahoditsya_bolee_100_deteyi_rojdennyh_ot_surrogatnyh_matereyi_vo_vremya_karantina_denisova
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
18 травня 2020, 14:21
#
Тому, що нормальні і так матимуть дітей. Але у двох нормальних батьків 1, або 2 макс 3 дитини, а у алкашеі по 5-6... якщо розрахувати перспективу, то через 10 поколінь кількість неблагополучних сягне 98%
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 травня 2020, 17:52
#
SkrudjMacduck
«Тому, що нормальні і так матимуть дітей. Але у двох нормальних батьків 1, або 2 макс 3 дитини»


В Украине на начало 2019 года насчитывалось 338 513 многодетных семей и это не алкаши,
как вы тут пишите, а самые что ни на есть нормальные украинские граждане.

Согласно расчётом демографов, для поддержания численности населения страны на одном уровне необходимо чтобы в каждой семье, в среднем было по 2,3 ребёнка.

Если у двух родителей всего один ребёнок — вырождение нации гарантировано.

Даже наличие двух детей в семье из двух родителей приводит к уменьшению
численности населения в будущем.
А ведь есть семьи, которые пропагандируют идеологию childfree, а кроме
всего этого есть и те, кто за всю свою жизнь так и не создал семью.

P.S. Указом президента Украины «О присвоении почетного звания „Мать-героиняˮ № 893 в декабре 2019 года присвоено почетное звание Украины “Мать-героиняˮ 842 женщинам.

Могу вас сразу заверить — среди них нет ни одной алкоголички…
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
18 травня 2020, 12:54
#
Чому, якщо батько іде до іншої тьоті, то аліменти є, а коли дітей в інтернат здають, то аліментів немає?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 травня 2020, 13:02
#
SkrudjMacduck
«Чому»

Права и обязанности взаимосвязаны и неразделимы…

При лишении родителей родительских прав горе-родители автоматически
лишаются и родительских обязанностей по содержанию своих детей.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
18 травня 2020, 14:18
#
Не у всіх дітей відібрали, більшість не позбавляли батьківських прав.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 травня 2020, 18:01
#
SkrudjMacduck
«Не у всіх дітей відібрали, більшість не позбавляли батьківських прав.»

Если детей никто не отбирал, то как они попали в интернат.
Дайте пару интернет-ссылок с примерами.

Есть несколько вариантов попадания детей в интернаты:
— найдёныши (подкинутые или выкинутые дети)
— лишение родительских прав через суд — ребёнок попадает в интернат
— отказ от ребёнка с добровольным отказом от родительских прав — ребёнок попадает в интернат.
— смерть родителей и не возможность должного воспитания престарелыми бабушками и дедушками, если таковые вообще имеются.
+
+23
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
18 травня 2020, 11:48
#
У меня только один вопрос за чей счёт будет банкет или они как всегда собрались налоги проедать и так копеечные, значит уйдёт последний бизнес....
+
0
bonv
bonv
18 травня 2020, 12:35
#
Транші МВФ як повітря в диряву шину/бюджет..
+
+12
Qwerty1999
Qwerty1999
18 травня 2020, 13:04
#
Алексей Сахаров
«У меня только один вопрос за чей счёт»

За счёт будущих поступлений в бюджет в будущие периоды.
А значит, либо за наш счёт через несколько лет  либо за счёт наших детей.
+
+20
mary27
mary27
18 травня 2020, 13:15
#
За наш конечно.
Бизнес давно уклоняется от уплаты налогов.
+
0
Evtixes
Evtixes
18 травня 2020, 13:31
#
Гарний статья з помилкамт!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися