Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 квітня 2020, 15:46

Уряд розширив програму підтримки малозабезпечених українців

Кабінет міністрів змінив підхід до розрахунку сукупного доходу родини при визначенні права цієї родини отримувати соціальну допомогу від держави. Відповідне рішення уряд ухвалив 22 квітня, ідеться на сайті Кабміну.

Кабінет міністрів змінив підхід до розрахунку сукупного доходу родини при визначенні права цієї родини отримувати соціальну допомогу від держави.
Фото: sobitie.com.ua

Новий підхід до розрахунку доходу

У Кабміні вважають, що новий підхід до розрахунку доходів малозабезпечених сімей дасть змогу розширити програму державної соціальної підтримки на тих українців, які втратили роботу під час карантину.

Зміни передбачають, що до розрахунку сукупного доходу родини, яка претендує на соціальну допомогу від держави, не буде враховуватися отримана заробітна плата, а лише допомога по безробіттю.

Читайте також: Допомогу по безробіттю будуть виплачувати з першого дня реєстрації

Скільки українців отримають допомогу

«Цією підтримкою буде охоплено близько 100 тисяч громадян. Середньомісячній розмір допомоги для малозабезпеченої сім’ї, в якій виховуються неповнолітні діти, становитиме від 2800 до 3020 гривень», зазначають в уряді.

Крім цього, уряд запровадив допомогу для ФОПів, які виховують дітей віком до 10 років. Їм виплачуватимуть соціальну підтримку на період карантину.

Читайте також: Кабмін планує виплачувати допомогу на догляд за дітьми ФОПам, що втратили роботу через карантин

Раніше повідомлялося

  • Напередодні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що через карантин в Україні безробітними стало 2 мільйони людей.
  • Станом на 17 квітня в Україні офіційно зареєструвалося безробітними 411 тисяч людей, з яких понад 100 тисяч втратили роботу у період карантину.
  • За розрахунками Торгово-промислової палати, кількість безробітних в Україні через карантин зросла до 1,3 мільйона людей.

Коментарі - 3

+
+51
Maleficarum
Maleficarum
22 квітня 2020, 16:16
#
«Правительство расширило программу поддержки малообеспеченных украинцев»  Уже  можно  будет  эту  категорию  граждан  на  общественном  транспорте  к  ломбардам  подвозить ?
+
+21
Qwerty1999
Qwerty1999
22 квітня 2020, 16:29
#
Детей в ломбард не принимают...
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
22 квітня 2020, 19:39
#
Скоро им новый КВЕД откроют.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися