Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 квітня 2020, 10:00

Кредити малому бізнесу. Кабмін підтримав надання часткових держгарантій на портфельній основі

Кабмін підтримав надання малому і середньому бізнесу, що зазнав фінансових втрат внаслідок пандемії COVID-19, доступу до фінансових ресурсів, шляхом отримання кредитів з частковою державною гарантією. Про це йдеться у постанові Кабміну.

Кабмін підтримав надання малому і середньому бізнесу, що зазнав фінансових втрат внаслідок пандемії COVID-19, доступу до фінансових ресурсів, шляхом отримання кредитів з частковою державною гарантією.
Фото: thepage.ua

Гроші для бізнесу

«Ми розуміємо, що малий та середній бізнес не має достатньо запасу міцності. Саме цим людям ми маємо допомагати і сьогодні розглянули питання про спрощення процедур для підтримки підприємців. Уряд запропонував зміни, що дадуть змогу отримувати кредити в банках під державні гарантії», — прокоментував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Уряд найближчим часом змінить програму кредитів «5-7-9%». Частка тіла кредиту зросте

Навіть якщо підприємець не зможе показати дохід, оскільки не працював під час карантину, він все одно зможе отримати кошти.

Як видаватимуть гроші

Гарантії надаватимуться Міністерством фінансів за пулом кредитів суб’єктів господарювання, які будуть видаватись банками-кредиторами.

Після затвердження парламентом відповідних змін до Бюджетного кодексу та закону про державний бюджет на 2020 рік, Уряд окремими рішеннями встановить умови відбору банків та порядок надання таких гарантій.

Читайте також: Доступні кредити 5-7-9%. З 1 березня банки видаватимуть позику без застави

Повернення кредитів буде гарантуватись через надання відповідного майнового забезпечення виконання зобов’язань перед банком-кредитором.

Надання часткових державних гарантій на портфельній основі – це інструмент допомоги бізнесу, який дозволить підтримати українську економіку в складний період, дати можливість суб’єктам господарювання розвиватись, а громадянам – працювати.

Допомога бізнесу

Уряд ще більше розширив можливості рефінансування діючих кредитів бізнесу за умови збереження робочих місць та зарплат найманим працівникам. Відповідні зміни прийняті в програму «Доступні кредити 5-7-9%».

 Обрати кредит готівкою

Коментарі - 4

+
0
bobmarle
bobmarle
30 квітня 2020, 10:29
#
«возможность получать кредиты в банках» - чем это поможет малому? Если все сидят закрытые то зачем кредиты?
Или дать кредит фермеру который выбрасывает редис и не может его продать за 2грн за кило? Или кредит парикмахерской которая сейчас платит аренду и налоги и при этом стоит без движения! Кому нужен кредит сейчас?
Вот отпишитесь в ветке, кто его будет брать?
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
30 квітня 2020, 10:50
#
Однозначно -есть одно, невыполнимое для большинства, условие — залог недвижимость. Какая недвижимость у магазина в спальном районе в арендованном помещении, какая недвижимость на рынках и в уличных кафе. Да и большинство, кто занимается переработкой или фасовкой и каким то производством, все как правило в арендованном помещении, любая «швейка», любая фасовочная линия, и т п все требует промышленных объемов эл энергии и наличие пром помещения. Даже мелкий ремонт авто, мойка, и т п в частном секторе не поставишь (официально). Так что сегмент кредитования будет «заточен» под определенную группу. Другой вопрос, а если бизнес сезонный, что делать?
+
0
SAndreyS
SAndreyS
30 квітня 2020, 11:06
#
Залог личного имущества.
+
+15
bonv
bonv
30 квітня 2020, 10:59
#
Попит населення та бізнесу на кредити у I кв. суттєво знизився, банки очікують подальшого спаду.
https://ua.interfax.com.ua/news/economic/658563.html
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися