Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 березня 2020, 11:17

Країни ЄС не змогли домовитися про спільний разовий випуск «коронабондів»

Німеччина і Нідерланди заблокували заклики Італії, Іспанії та Франції випустити так звані «коронабонди» для фінансування боротьби з наслідками коронавірусу. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на агентство Reuters.

Німеччина і Нідерланди заблокували заклики Італії, Іспанії та Франції випустити так звані «коронабонди» для фінансування боротьби з наслідками коронавірусу.
Фото: polityka.pl

Думки європейських міністрів розділилися

Лідери ЄС на онлайн-саміті в четвер не змогли домовитися про масштаби підтримки економіки єврозони.

Протягом шестигодинної відеоконференції 27 лідерів ЄС сперечалися про створення кредитної лінії з фонду порятунку єврозони. Зрештою, вони доручили міністрам фінансів розробити деталі в найближчі два тижні.

«Деякі країни-члени запропонували ці „коронаоблігації“. Ми говорили, що це не точка зору всіх країн-членів. І саме тому ESM (Європейський механізм стабільності) є для мене найкращим інструментом», — заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель після завершення дискусії.

Читайте також: ЄЦБ виділить 750 мільярдів євро для підтримки економіки єврозони

Її союзник, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, сказав, що ESM стане «останнім засобом», щодо якого все ще потрібно буде узгодити умови, і що Гаага не буде підтримувати загальний борг.

ESM заявив, що кредит для урядів єврозони може бути доступний до двох років і повинен бути погашений протягом середнього періоду від 5 до 10 років.

Італія, яка найбільше постраждала від коронавірусу, закликала до майже необмеженої підтримки зруйнованої економіки.

«Ми повинні реагувати інноваційними фінансовими інструментами», — заявив офіс прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте. Прем'єр-міністр Іспанії підтримав зусилля Італії.

Читайте також: ЄІБ надасть Україні 140 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом

«Якщо ми зараз не запропонуємо єдиний, потужну й ефективну відповідь на цю економічну кризу, не тільки вплив буде сильнішим, а і його наслідки триватимуть довше, і ми поставимо під загрозу весь європейський проект», — сказав Санчес.

Раніше повідомлялося

  • Глава Європейського центробанку Крістін Лагард під час відеоконференції у вівторок, 24 березня, попросила міністрів фінансів країн єврозони розглянути можливість провести разовий спільний випуск «коронабондів».

Коментарі - 7

+
0
bonv
bonv
27 березня 2020, 11:33
#
Штучно утворене - не довго протримається:)
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
27 березня 2020, 11:37
#
В Китае правит Си Цзиньпин, в РФ — Путин, в США пытается руководить Д.Трамп (международная финансовая олигархия ему выкручивает ручонки), в ЕС — полный бардак, там не правит никто…
https://minfin.com.ua/blogs/semenvekselberg/119941/
+
0
bonv
bonv
27 березня 2020, 11:40
#
У світі править США і Англія.
+
+16
semenvekselberg
semenvekselberg
27 березня 2020, 12:06
#
Вы не готовы разговаривать на экономические темы, потому что уже не раз доказывали свою полнейшую безграмотность, которая прикрывается плюсами таких же безграмотных украинцев.
Собирайте портфель, просите маму дать вам бутерброд и идите в первый класс учить азбуку, экономист…
+
+45
bonv
bonv
27 березня 2020, 12:08
#
Тебе заклинило ватораша? Хмиз хрумай безкоштовно…
у твоего Путина рейтинг 30% на россии
У США планы на счет россии, там готовится развал, СП-2 закрыли, ЗВР за неделю сократились на $30 млрд, продажу нефти и газа перекрыли, внешний и внутренний долг растет, все идет к ДЕФОЛТУ

+
0
kotmatroskin
kotmatroskin
27 березня 2020, 12:29
#
Российские троли пытаются порушить веру украинце в Европу и европейские ценности.

Як то у нас кажуть: «Гуд лак»!!!! :))))))
+
0
mary27
mary27
27 березня 2020, 11:42
#
Не захотели снова помочь странам PIGS, как в 2008 году?)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися